Ελλάδα

Βίντεο με την πρώτη πετρελαιοπηγή στην ιστορία της Ελλάδας το μακρινό 1963

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πριν από 60 χρόνια ανοίχτηκε η πρώτη πετρελαιοπηγή στην Ελλάδα. Ο «μαύρος χρυσός» ανάβλυσε στην περιοχή της Αγίας Λεούσας στην Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας.

Η πρώτη πετρελαιοπηγή στα ελληνικά χρονικά έκανε την εμφάνισή της στην Αγία Λεούσα – όπου και το ομώνυμο εκκλησάκι – στον νομό Αιτωλοακαρνανίας το 1963. Εκείνη τη χρονιά η BP έκανε την πρώτη γεώτρηση για άντληση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Την ίδια εποχή, ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Υπεδάφους, Κ. Ζάχος ανέφερε ότι από την εποχή του Ηροδότου ανάβλυζε πετρέλαιο στη Ζάκυνθο και, πως, πριν χρόνια ανάβλυζε ελάχιστο και κακής ποιότητας στη Θράκη. 

Το Up Stories παρουσιάζει την άγνωστη πρώτη πετρελαιοπηγή στην ελληνική ιστορία όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη γεώτρηση για πετρέλαιο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στη Λάρισα: Σορός γυναίκας σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε υπόγειο διαμέρισμα - Είχε να δώσει σημεία ζωής ενάμισι χρόνο
Την εντόπισε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ενώ διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή - Το γεγονός ότι από το διαμέρισμα δεν αναδυόταν έντονη δυσοσμία φαίνεται ότι συνέβαλε στο να μην αντιληφθεί κανείς τι είχε συμβεί.
Σορός σε προχωρημένη σήψη στη Λάρισα
«Εμμονική» ζέστη προ των πυλών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καύσωνα των επόμενων ημερών
«Μέσα σε αυτό το θερμό διάστημα δεν αποκλείονται και επεισόδια καύσωνα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει κατά τόπους σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές» γράφει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα