Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντα: Οι ληστές που σκορπούσαν τον τρόμο σε βενζινάδικα και περίπτερα

Βίντεο ντοκουμέντα: Οι ληστές που σκορπούσαν τον τρόμο σε βενζινάδικα και περίπτερα

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των δύο αδίστακτων ληστών που «χτυπούσαν» πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα στην Αττική, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνεται καρέ – καρέ ο τρόπος, με τον οποίο οι δύο κακοποιοί απειλούσαν, τρομοκρατούσαν και άρπαζαν τις εισπράξεις των ταμείων. Άλλωστε, και οι δύο έχουν πλούσιο βιογραφικό, αλλά και ενέργειες που στο παρελθόν τους είχαν μετατρέψει σε πρωταγωνιστές της επικαιρότητας.

Το… παρελθόν τους

Ο ένας από αυτούς, ο 57χρονος που εκτελούσε χρέη οδηγού στις 11 περιπτώσεις ληστειών, είχε σχεδιάσει και υλοποιήσει το 2011 την απαγωγή γνωστού δημοσιογράφου. Μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, είχαν αρπάξει τον -28χρονο τότε- γόνο επιχειρηματικής οικογένειας και ύστερα από 16 ημέρες τον παρέδωσαν στους γονείς του, αφού πρώτα πήραν λύτρα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Στον «εγκέφαλο» της απαγωγής είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 23 ετών, ωστόσο ύστερα από επτά χρόνια παραμονής του στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αφέθηκε ελεύθερος.

Το δεύτερο μέλος της συμμορίας, ένας 49χρονος, ο οποίος απεικονίζεται και στα βίντεο είχε συμμετάσχει πριν από περίπου δέκα χρόνια με βαρύ οπλισμό (καραμπίνα, καλάσνικοφ, χειροβομβίδες κτλ) σε πληθώρα ληστειών στην περιοχή της Βοιωτίας. Αν και οι δύο κακοποιοί είχαν μελετήσει από ό,τι φαίνεται με κάθε λεπτομέρεια τα «χτυπήματα» τους στα βενζινάδικα και τα περίπτερα που είχαν στοχοποιήσει, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής κατάφεραν μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες να φτάσουν στα ίχνη τους και να τους περάσουν χειροπέδες.

Τα βίντεο ντοκουμέντα που σας παρουσιάζει το newsit.gr είναι από δύο ληστείες της συμμορίας. Αρχικά, στο οπτικό υλικό αποτυπώνεται ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο 49χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπαίνει στο κατάστημα και απειλώντας τον υπάλληλο με το περίστροφο του, αρπάζει τις εισπράξεις.

Στο δεύτερο «χτύπημα» το ίδιο άτομο οδηγεί με βίαιο τρόπο τον υπάλληλο στο εσωτερικό του περιπτέρου. Μάλιστα του κολλάει και το περίστροφο στο κεφάλι, ζητώντας του να κάνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Οι δύο ληστές που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκιση τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις