Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς χτυπούσε o hi tech διαρρήκτης των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Κηφισίας

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς χτυπούσε o hi tech διαρρήκτης των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Κηφισίας

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση ενός 51χρονου ο οποίος μαζί με το συνεργό του είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών στη λεωφόρο Κηφισίας παρουσιάζει το newsit.gr. 

O δράστης Αλγερινής υπηκοότητας που συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, χτυπούσε σύμφωνα με την έρευνα των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής οχήματα τα οποία παρέμειναν σταθμευμένα για λίγα λεπτά έξω από καταστήματα στη λεωφόρο Κηφισίας από το ύψος του Νέου Ψυχικού έως και την περιοχή του Αμαρουσίου. 

Ο 51χρονος μαζί με το συνεργό του ο οποίος αναζητείται χρησιμοποιούσαν τηλεχειριστήρια – παρεμβολείς τα οποία τα ενεργοποιούσαν όταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατέβαινε από αυτό. Παρότι ο οδηγός πίστευε ότι είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο του, οι δράστες με τα ειδικά τηλεχειριστήρια κρατούσαν τις κλειδαριές των αυτοκινήτων ανοιχτές. 

Όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr o 51χρονος περιμένει έξω από ένα κατάστημα. Μόλις το υποψήφιο θύμα του σταθμεύει το όχημα του και κατεβαίνει από αυτό αμέσως ενεργοποιεί το ειδικό – τηλεχειριστήριο του. Ο οδηγός μπαίνει εντός του καταστήματος κι ο δράστης αφού κάνει όλες τις αναγνωριστικές βόλτες θα εντοπίσει σε ποιο μέρος του αυτοκινήτου είναι το αντικείμενο που αναζητεί. Θα ανοίξει την πόρτα του πορτ μπαγκαζ και θα αφαιρέσει από αυτό μια τσάντα. 

Οπως αποκαλύφθηκε από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου,  η δράση του είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Φεβρουάριου, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, τσάντες, ρολόγια και άλλα αντικείμενα τα οποία είχε αφαιρέσει από τα αυτοκίνητα που είχε «χτυπήσει» μαζί με το συνεργό του. 

Ο 51χρονος Αλγερινός είναι γνώριμος των αρχών καθώς έχει συλλήφθη άλλες δύο φορές στο παρελθόν το 2013 και το 2019 για παρόμοια αδικήματα.

Μαρίνος Αλειφέρης   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις