Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο: Σπείρα «ξάφρισε» τρεις φορές την ίδια καφετέρια – Πήραν τα χρήματα και πλήρωσαν τον καφέ

Βίντεο ντοκουμέντο: Σπείρα «ξάφρισε» τρεις φορές την ίδια καφετέρια – Πήραν τα χρήματα και πλήρωσαν τον καφέ

Θύμα ληστείας έπεσε τρεις φορές μια καφετέρια στο Μοσχάτο και στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται καρέ καρέ τα κόλπα των δραστών, με την πιο πρόσφατη περίπτωση να χρησιμοποιούν το τρικ της παραγγελίας του καφέ, όπως αποτυπώνονται στα πλάνα που εξασφάλισε η εκπομπή Live News.

Την πρώτη φορά που μπήκαν στην καφετέρια ήταν τον περασμένο Νοέμβριο. Οι δύο δράστες πιάνουν το ρολό ασφαλείας και προσπαθούν να το σηκώσουν, ο ένας δεξιά και ο άλλος από αριστερά. Το κρατάνε ψηλά και ο συνεργός τους καταφέρνει να εισβάλει στο κατάστημα. Πηδάει από τον πάγκο και πάει κατευθείαν στην ταμειακή.

«Ενημερώθηκα από υπάλληλο του καταστήματος το πρωί ότι είχαν στο κατάστημα αφού είχαν ανοίξει το κεντρικό ρολό του καταστήματος και είχανε μπει μέσα από το ρολό», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας Ηλίας Παλιουδάκης.

Οι δυο «ποντικοί» μπήκαν μέσα στο μαγαζί και ο τρίτος παρέμεινε έξω στον ρόλο του τσιλιαδόρου. Χωρίς να κάνουν βιαστικές κινήσεις, με απαράμιλλη ψυχραιμία σαν κύριοι ανοίγουν ντουλάπια για να βρουν χρήματα, ενώ χρησιμοποιούν και το κινητό τους για φακό.

«Είχαν σπάσει μηχανές, πόρτες και κατέβηκαν κάτω στο υπόγειο και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό», πρόσθεσε

Οι δράστες κατάφεραν να φύγουν με λεία 3.500 χιλιάδων ευρώ και έναν υπολογιστή, με τις ζημιές που προκάλεσαν στο μαγαζί να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ξαναχτύπησαν μια μέρα μετά

Ακριβώς μία μέρα μετά και χωρίς ο ιδιοκτήτης να έχει προλάβει να επιδιορθώσει το σπασμένο ρολό ασφαλείας η καφετέρια γίνεται ξανά στόχος δραστών.

«Από την ίδια είσοδο μπήκαν τότε, έχοντας βάλει ένα σκαμπό διότι δεν είχαμε προλάβει να αλλάξουμε, ούτε να επιδιορθώσουμε το ρολό. Έβαλαν ένα σκαμπό για να μπορέσει να κρατήσει το ρολό να μην πέσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με μεγαλύτερη ευκολία αυτή τη φορά, τρεις άντρες σηκώνουν το ρολό του μαγαζιού, και μάλιστα το σταθεροποιούν με ένα σκαμπό που βρίσκουν έξω, για να μπουν. Ο ένας με κουκούλα και ο άλλος με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του εστιάζουν ξανά στην ταμειακή μηχανή.

«Οι ζημιές που έγιναν τη δεύτερη μέρα ήταν πολύ λιγότερες διότι δεν είχαν ούτε να πάρουνε τίποτα, ούτε τι άλλο να κάνουνε», επισημαίνει ο κ. Παλιουδάκης.

Ο ιδιοκτήτης, επιδιορθώνει όλες τις ζημιές κι ελπίζει ότι το κακό έχει περάσει. Αλλά οι επιτήδειοι θα χτυπούσαν και τρίτη φορά. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής δύο γυναίκες και ένας άντρας, μπαίνουν μέρα μεσημέρι δήθεν για να παραγγείλουν και κάνουν τα πάντα για να αποσπάσουν με κάθε τρόπο την προσοχή της υπαλλήλου.

«Την ώρα που κάνανε την κλοπή στον χώρο μιλούσαν ταυτόχρονα όλοι μαζί για να μπορέσουν να μπερδέψουν την υπάλληλο», είπε ο ιδιοκτήτης.

Κάθονται στο ψυγείο δίπλα από την ταμειακή μηχανή, και μόλις βρουν την κατάλληλη στιγμή, ένα χέρι απλώνεται και την ανοίγει, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να κάνουν υποδείξεις στην υπάλληλο.

«Μάλλον επειδή είναι κεντρικό το κατάστημα και είναι γωνία μαγαζί για αυτό τον λόγο και έχει τόσες πολλές «επισκέψεις», τόνισε.

Αφού κατάφεραν να πάρουν έναν φάκελο με 1000 ευρώ, πλήρωσαν τον καφέ τους και έφυγαν σαν κύριοι. Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας για να βρεθούν στα ίχνη τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις