Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βηρυτός: Στους 5 οι Έλληνες τραυματίες, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση

Βηρυτός: Στους 5 οι Έλληνες τραυματίες, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση
Reuters

Πέντε είναι συνολικά οι Έλληνες που τραυματίστηκαν στη Βηρυτό από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση των δύο κρίνεται σοβαρή.

Για τους Έλληνες που βρίσκονται στη Βηρυτό και γενικότερα στον Λίβανο, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγίες. Όπως ενημέρωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο, μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα:

Click4more: Έκρηξη στη Βηρυτό: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες η πόλη

00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Μια Ελληνίδα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν ανάμεσα στους 135 νεκρούς στη Βηρυτό, μετά τις τρομακτικές εκρήξεις που ισοπέδωσαν τα πάντα. Την είδηση επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Βηρυτός: Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ

Να σημειωθεί ότι στον Λίβανο μετέβη ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Παράλληλα, υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις