Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βλήμα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, δεκάδες όπλα και 12 συλλήψεις στην αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική

Βλήμα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, δεκάδες όπλα και 12 συλλήψεις στην αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική

Δώδεκα συλλήψεις είναι ο απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (4.1.2023) το πρωί σε περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως το Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα «πολεμοφόδια», εκ των οποίων και ένα βλήμα όλμου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης στο Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών, 3 για κατοχή όπλων, ένα άτομο εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης αλλά και άλλοι 5 για τροχονομικές παραβάσεις.

Αφορμή για το «ντου» της Αστυνομίας στους καταυλισμούς των Ρομά έγινε με αφορμή άσκοπους πυροβολισμούς την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής έχει βρει βλήμα όλμου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κρυμμένο σε σπίτι.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ. και συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν μαζί με δικαστικό λειτουργό, κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2 πολεμικά τουφέκια,
  • 3 διόπτρες και σιγαστήρας τουφεκίου,
  • 6 όπλα,
  • βλήμα όλμου,
  • 200 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
  • γκλοπ και
  • μικροποσότητες ναρκωτικών.

Οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Βάζουμε τέλος στα άβατα

Στις δύο επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Δυτική Αττική, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και σε υπό κατάληψη κτίριο στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media.

Ειδικότερα, σημείωσε ο υπουργός, πως «με πράξεις αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά κάθε μορφή εγκληματικότητας, βάζουμε τέλος σε άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας, αποδίδουμε τους δημόσιους χώρους στην κοινωνία. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις