Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό στους πρόσφυγες σε νησιά και Ελαιώνα

Βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό στους πρόσφυγες σε νησιά και Ελαιώνα

Με σχέδιο ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων θα βοηθήσει ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τους χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το σχέδιο ξεκινά από την Κω και θα επεκταθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Θα χρηματοδοτηθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Περιλαμβάνει διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και συγκεκριμένα ξηράς τροφής, ατομικής υγιεινής, βρεφικών ειδών και πόσιμου νερού, σε περίπου 10.000 νεοεισερχομένους μετανάστες και πρόσφυγες, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η πρώτη φάση του σχεδίου ξεκινά από στην Κω, ενώ θα ακολουθήσουν, άμεσα, η Λέσβος και στη συνέχεια η Σάμος και η Χίος.

Επίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή «Ελαιώνας», με παρουσία κοινωνικών λειτουργών, εκπαιδευμένων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας, νοσηλευτικής καθώς και Σαμαρειτών, σε δύο βάρδιες.

Οι εθελοντές έχουν αναλάβει, κυρίως, τη διανομή του φαγητού (τρία γεύματα ημερησίως) στους φιλοξενούμενους και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον παιδότοπο του Κέντρου, ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί επιλαμβάνονται περιπτώσεων που χρήζουν υποστήριξης ή παραπομπής σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε