Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Η αστυνομία είχε εξετάσει ως ύποπτο τον δικηγόρο γιο της 69χρονης κι όχι τον πραγματικό δράστη

Βόλος

Στην αποκάλυψη ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε εξετάσει αρκετά πρόσωπα ως υπόπτους για τη δολοφονία της 69χρονης γυναίκας στον Βόλο -αρκετούς γείτονες και συγγενείς- όχι όμως τον πραγματικό δράστη που αποκαλύφθηκε μετά από 12 χρόνια, προχώρησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως εξήγησε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», μιλώντας στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, το γεγονός ότι η πόρτα του διαμερίσματος που βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα δεν ήταν παραβιασμένη, τους είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για πρόσωπο γνωστό στο θύμα.

Και για το λόγο αυτό, είχαν εξεταστεί ως ύποπτοι οι γείτονες της 69χρονης, αλλά και συγγενείς της, μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος γιος της, από τον οποίο οι Αρχές είχαν λάβει δείγμα DNA.

«Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν βρει αποτυπώματα του δράστη, πιθανόν να τα είχε καθαρίσει, ενώ πήρε την τσάντα της και την αστυνομική της ταυτότητα, έψαξε το σπίτι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε» τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι -όπως και στην πρόσφατη δολοφονία- ο δράστης χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι που υπήρχε στην κουζίνα του θύματος.

Μιλώντας στο Live News, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Άννα Ευθυμίου υπογράμμισε ότι η επιτυχία της αστυνομίας σημειώθηκε μετά από συνεργασία των Αρχών με τον δικηγόρο, της παρατηρητικότητας των αστυνομικών σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της τεχνολογίας.

Click4more: Βόλος: «Τον έχω ξεγράψει, να τα λουστεί όπως τα έκανε» – Τι λέει η μητέρα του 39χρονου δολοφόνου

«Η αστυνομία δεν κλείνει καμία υπόθεση, μέχρι να φτάσει στην άκρη του νήματος» σημείωσε η κυρία Ευθυμίου, τονίζοντας ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξιχνιάζεται μετά την ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της χώρας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις