Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόμβα από Θωμαΐδη για τα λύματα στην Αττική: Εκτίμηση για αύξηση έως και 200%

Βόμβα από Θωμαΐδη για τα λύματα στην Αττική: Εκτίμηση για αύξηση έως και 200%

Μια εκτίμηση που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα έκανε πριν από λίγο μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. «Aπό το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας», είπε.

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης έδειξε μια εικόνα που κανείς δεν θα ήθελε να δει στα λύματα της Αττικής

Είπε ότι η αύξηση που εκτιμάται ότι θα έχουμε αυτή την εβδομάδα στο ιικό φορτίου που ανιχνεύεται στα λύματα της Αττικής θα είναι έως και 200%!

Η εκτίμηση αυτή που ακούγεται τρομακτική μπορεί να ανατρέψει τα πάντα ακόμα και όσα είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα για τα μέτρα που ενδέχεται να επιβληθούν στην Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αρκεί να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας η εκτίμηση για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν στο 40%.

Ο κ. Θωμαϊδης μιλώντας στο LIVE NEWS έκανε λόγο για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ «από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».

«Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις