Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Βόμβα» στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Παραιτήθηκε ο υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας

«Βόμβα» στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Παραιτήθηκε ο υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας

Κεραυνός εν αιθρία στη νεοσύστατη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου με την απόφαση του υποναυάρχου Στέλιου Κωστάλα να υποβάλει την παραίτησή του, όπως έγινε γνωστό σήμερα (18.02.2022)

Η εξέλιξη θεωρείται απρόσμενη και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν τον υποναύαρχο στην παραίτησή του από τη ΔΕΠ.  

Ο υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας γεννήθηκε στη Χίο το 1965. Μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983 απ’ όπου και αποφοίτησε το 1987 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού ενώ έχει διατελέσει και Κυβερνήτης στα πλοία: ΠΠ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙ, ΠΠ ΣΤΑΜΟΥ, ΚΦ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ και Α/Γ ΙΚΑΡΙΑ. Έχει υπηρετήσει σε επιτελικές και Διοικητικές θέσεις στα Γενικά Επιτελεία Ναυτικού και Εθνικής Άμυνας καθώς και στο Αρχηγείο Στόλου.

H σταδιοδρομία του

Έχοντας εξειδίκευση στις Ειδικές Δυνάμεις, έχει μακρά υπηρεσία στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετώντας ως Επικεφαλής Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, Επιτελής των επιχειρήσεων, Διευθυντής εκπαίδευσης και τέλος ως Διοικητής Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός έχει διατελέσει Διοικητής στο ΝΑΤΟϊκό Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΝΜΙOTC ΚΕΝΑΠ) και Υποδιοικητής στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Τέλος, έχει διατελέσει Υπασπιστής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και διευθυντής (MPD SENF) στο Νατοϊκό στρατηγείο (NATO ACT) στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου

Την 2 Μαρτίου 2021 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου και τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στην Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και του Σχολείου Βατραχανθρώπων των ΗΠΑ (US Navy SEAL’s), ενώ επιπρόσθετα διαθέτει:

  • Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Harvard University των ΗΠΑ
  • Μεταπτυχιακό στη Στατιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Μετάλλιο συμμετοχής στην ειρηνευτική αποστολή κατά την Νατοϊκή επιχείρηση «SHARP GUARD».

Πηγή: OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις