Ελλάδα

Βομβαρδισμένο τοπίο η Αττική μετά την επέλαση της κακοκαιρίας – Παρατημένα αυτοκίνητα και προβλήματα από πτώσεις δέντρων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» αφέθηκε από το πρωί της Δευτέρας η Αττική, με πυροσβεστική, αστυνομία, περιφέρεια και στρατό να δίνουν ολονύχτια μάχη προκειμένου να απεγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί που βρίσκονται για ώρες ακινητοποιημένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας. 

Μετά την επέλαση του χιονιά, η Αθήνα «ξύπνησε» σε ένα… χάος με τις εικόνες να παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο! Παρατημένα αυτοκίνητα από το κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι και την Αττική Οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους. 

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι εικόνες του newsit.gr από την λεωφόρο Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας, που – όπως φαίνεται – πολλοί ήταν οι οδηγοί που απελπίστηκαν και άφησαν τα αυτοκίνητα τους για να γυρίζουν στο σπίτι τους. 

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας:

autokinita ionia amalias autokinita ionia amalias

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Αττική Οδό και – όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του newsit.gr – από τον τρόπο που πολλά αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στη μέση του δρόμου, φαίνεται πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες οδήγησης. 

Δείτε φωτογραφίες από την Αττική Οδό:

attikiOdos autokinita attikiOdos autokinita

attikiOdos autokinita xionia attikiOdos

Εκτός όμως από τα παρατημένα αυτοκίνητα και τα εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης που σημειώνονται σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου, σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί από πτώσεις δέντρων σε αυτοκίνητα και δρόμους.

Δείτε φωτογραφίες από την Ούλωφ Πάλμε:

xionia zografou

xionia zografou xionia zografou xionia zografou

Δείτε φωτογραφίες από την Ηλιούπολη:

dentra ilioupoli kakokairia dentra ilioupoli kakokairia dentra ilioupoli kakokairia

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες οχήματα έργου (εκχιονιστικά, αλατιέρες) του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των προβλημάτων που σημειώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανοικτοί και, χωρίς να χρειάζονται τα οχήματα αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι κεντρικοί δρόμοι του δήμου Αθηναίων, ενώ προσβάσιμα είναι και τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Ωστόσο, μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται ακόμα στους δρόμους των βορείων προαστείων, που παραμένουν απροσπέλαστοι. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι της πρωτεύουσας έχουν κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης, καλούν τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμο. Ήδη από χθες (24.01.2022), δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησαν πολίτες που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομείο και το ίδιο θα κάνουν και σήμερα αν χρειαστεί.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εύβοια: Αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο, τούμπαρε και πέρασε πάνω από τις προστατευτικές μπάρες – Καλά στην υγεία τους η οδηγός και το 3 μηνών μωρό της
Τόσο η γυναίκα, που οδηγούσε το ΙΧ, όσο και το μωρό της, που επέβαινε σε αυτό, απεγκλωβίστηκαν από οδηγούς διερχόμενων οχημάτων και είναι καλά στην υγεία τους
Τροχαίο στην Εύβοια 9
Θρήνος για την 46χρονη Ελένη που σκοτώθηκε στο φρικτό τροχαίο στην Κάτω Αχαΐα με τη μετωπική σύγκρουση – Επέστρεφε από τη δουλειά της  
Η 46χρονη που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα ήταν μητέρα μιας 25χρονης η οποία ζει στο εξωτερικό, ενώ οι συγγενείς της ενημερώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της δύσκολης διαδικασίας ταυτοποίησης
Η 46χρονη που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα στην Κάτω Αχαΐα 23