Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Βόμβες” Τσαβούσογλου για Έλληνες στρατιωτικούς: “Η τουρκική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση”

“Βόμβες” Τσαβούσογλου για Έλληνες στρατιωτικούς: “Η τουρκική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση”

– Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία θα… τραβήξει πολύ καιρό
– Ο Τσαβούτσογλου σε νέες δηλώσεις του πετάει το μπαλάκι στην τουρκική δικαιοσύνη, τονίζοντας πως είναι η μόνη υπεύθυνη για την τύχη των στρατιωτικών – Κίνηση που θυμίζει την τακτική της ελληνικής πλευράς όσον αφορά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται από τον Ερντογάν για την απόπειρα πραξικοπήματος
– “Πέρασαν παράνομα τα σύνορα… Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα;” τονίζει
– Ο Τσαβούσογλου ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ανταλλάξουν τους Έλληνες στρατιωτικούς με τους 8

Νέες “φωτιές άναψε” ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί να πέρασαν τα σύνορα εσκεμμένα. Ειδικότερα και ενώ είναι σε εξέλιξη η υπόθεση, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρει ότι ίσως κάτι κρύβεται πίσω από την είσοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο, παραπέμποντας στην τουρκική δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση του θέματος.

Μιλώντας στον ιστότοπο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit την Παρασκευή, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για τους Έλληνες στρατιωτικούς και ποτέ θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

Τσαβούσογλου

«Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα… Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

“Δεν θα κάνουμε ανταλλαγές”

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτών με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς του ελικοπτέρου που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πήγαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, ο κ. Τσαβούσοβλου το αποκλείει.

«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι… Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό» σημειώνει.

«Στην Τουρκία έχουμε δύο Έλληνες ομήρους» δήλωσε στο μεταξύ την Παρασκευή (09.03.2018) από το Βουκουρέστι ο Πάνος Καμμένος, την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και προσωπικά ο πρωθυπουργός- προσπαθούν να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις