Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Βόρεια Εύβοια: Ο πιλότος προσπαθούσε να εγκαταλείψει το ελικόπτερο ενώ βυθιζόταν

Βόρεια Εύβοια: Ο πιλότος προσπαθούσε να εγκαταλείψει το ελικόπτερο ενώ βυθιζόταν

Αποκαλύψεις για τις τελευταίες στιγμές του πιλότου του ελικοπτέρου, που συνετρίβη στη Βόρεια Εύβοια στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου. 

Μιλώντας στο “Live News”, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είπε πως -σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει ερευνητές της υπόθεσης- φαίνεται πως ο άτυχος πιλότος τη στιγμή της πρόσκρουσης στη θάλασσα, χτύπησε το κεφάλι του στα ταμπλό του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με ενδείξεις, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, ο πιλότος δεν φορούσε το πάνω μέρος της ζώνης και χτυπά στο ταμπλό, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί. Προσπάθησε να λύσει τις υπόλοιπες ζώνες και έκανε προσπάθεια να ανοίξει την πόρτα που δεν είχε ακόμα βυθιστεί. Όπως φαίνεται, η πόρτα τελικά άνοιξε, αλλά λόγω της ζάλης και της πίεσης του νερού, τελικά βυθίζεται και πνίγεται.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς και τους πραγματογνώμονες, ένα από τα θέματα που θα τεθεί είναι γιατί δεν είχε πλωτήρες το ελικόπτερο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις