Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Βορίδης για μετάλλαξη Όμικρον: Η νοσηρότητα της θα κρίνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Βορίδης για μετάλλαξη Όμικρον: Η νοσηρότητα της θα κρίνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, που γίνεται πιο δύσκολη με το σαρωτικό πέρασμα της μετάλλαξης Όμικρον, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε ακόμα ότι θα μπορούσε να υπάρξει και άρση μέτρων, εάν κριθεί ότι αυτά δεν επιβαρύνουν τα νοσοκομεία. 

Η νοσηρότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού θα κρίνει τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. 

«Η κυβέρνηση θα τα συζητήσει όλα, αλλά θα τα συζητήσει αφού έχει αυτή τη βασική εικόνα. Αυτή είναι που θα καθορίσει το τι πρόκειται να γίνει και αυτό αφορά όλα τα μέτρα για τα οποία με ρωτάτε», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης απαντώντας στην ερώτηση εάν είναι πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι εάν η αύξηση των κρουσμάτων λόγω Όμικρον είναι εκθετική, όμως δεν δημιουργεί πίεση στις ΜΕΘ η διαχείριση θα είναι διαφορετική. Στο ερώτημα μάλιστα εάν θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και άρση μέτρων, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα μπορούσε να γίνει εάν δεν προκαλεί επιβάρυνση στο σύστημα υγείας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις