Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βορίδης: Η ευθύνη πρωτίστως στον ΔΕΔΔΗΕ – Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα

Βορίδης: Η ευθύνη πρωτίστως στον ΔΕΔΔΗΕ – Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα

Ποιες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά την επέλαση της «Μήδειας». Το 90% των ζημιών θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Ο καταλογισμός ευθυνών στη ΔΕΔΔΗΕ.

Στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ παραδέχθηκε πως ο ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, θα έπρεπε να είχε δράσει προληπτικά ώστε να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, ωστόσο υπογράμμισε ότι ήταν μια πρωτοφανής κακοκαιρία που είχε να συμβεί στην Ελλάδα από το 2003.

Click4more: Χαρδαλιάς: Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει αποκατασταθεί το 90% των βλαβών στην ηλεκτροδότηση

«Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου. Έπρεπε λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πρόσθεσε δε ότι στη Βόρεια Ελλάδα που αυτά τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά, δεν καταγράφονται τέτοια περιστατικά, γιατί εκεί έχουν γίνει όλα όσα πρέπει. «Στη νότια Ελλάδα που τα φαινόμενα είναι σπάνια, θα έπρεπε από τις προηγούμενες μέρες να έχουν βγει συνεργεία, τα οποία θα έκαναν μια εκτίμηση ποιο κλαδί ή δέντρο είναι πιθανό να πέσει και να το προλάβουμε», σημείωσε ο κ.Βορίδης.

Click4more: Χρυσοχοϊδης: “Αυτοί έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή”

Αναφορικά με το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα».

Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εργώδη προσπάθεια του κράτους επισημαίνοντας ότι «ο πολίτης που ταλαιπωρείται βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους υπό ακραίες συνθήκες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Το κράτος ήταν παρόν, λειτούργησε και λειτουργεί».

25.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Στις 45.000 έφθασε ο αριθμός των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επανηλεκτροδοτήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, από τα 70.000 που ήταν χωρίς ρεύμα το πρωί.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις