Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βούλα: Έτσι έγινε η απόπειρα δολοφονίας σε φούρνο – Πως έδρασαν οι εγκληματίες

Βούλα: Έτσι έγινε η απόπειρα δολοφονίας σε φούρνο – Πως έδρασαν οι εγκληματίες

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος πέντε ατόμων στις 22-1-2022 έξω από φούρνο στην περιοχή της Βούλας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για την απόπειρα δολοφονίας στην Βούλα συνελήφθησαν την Τετάρτη (13.07.2022) δύο εκ των δραστών, ένας 42χρονος αλλοδαπός και 34χρονος Έλληνας, ενώ ακόμα ένας δράστης, 35χρονος αλλοδαπός, είναι ήδη φυλακισμένος.

Συγκατηγορούμενοι των παραπάνω είναι δύο ακόμα άτομα.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα πολλαπλής ανθρωποκτονίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Πως έδρασαν

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν ομάδα με διακριτούς ρόλους, για να πάνε να συναντήσουν δύο από τα θύματα, οι οποίοι συνοδεύονταν και από άλλα τρία άτομα σε φούρνο στην Βούλα, για να συζητήσουν μεταξύ τους διαφορές.

Κατά την συνάντηση που πραγματοποίησαν, δύο εκ των κατηγορουμένων με δύο από τους παθόντες, κάθισαν όλοι μαζί σε τραπέζι του καταστήματος, όπου αρχικά συνομίλησαν και στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή, με συμμετοχή του συνόλου των δραστών, οι οποίοι με χρήση πυροβόλων όπλων και μαχαιριού τραυμάτισαν τα θύματα και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι τρεις εκ των αλλοδαπών τραυματιών, μεταφέρθηκαν σε σοβαρή για την υγεία τους κατάσταση, σε νοσοκομεία όπου παρέμειναν για νοσηλεία μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ολόκληρο… οπλοστάσιο στην κατοχή τους

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου συλληφθέντα: πιστόλι με υποδοχή για σιγαστήρα και γεμιστήρα με 14 φυσίγγια κα φυσίγγιο στην θαλάμη του, 132 φυσίγγια, 3 γεμιστήρες πιστολιού, 2 μαχαίρια, τσεκούρι, ηλεκτρονική συσκευή παρεμβολής σήματος (gps blocker), ανιχνευτής ηλεκτρονικών συσκευών -κοριών παρακολούθησης, αλεξίσφαιρο γιλέκο, διόπτρα μακρύκανου όπλου, 2 φορητοί ασύρματοι και ένα tablet, 6 κινητά τηλέφωνα, 3 πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, στέλεχος και κάρτα sim, 2 κάρτες μνήμης, usb stick, όχημα ιδιοκτησίας του, που χρησιμοποιήθηκε για όλα τα παραπάνω καθώς και το χρηματικό ποσό των 10.750 ευρώ.

Στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα κινητό τηλέφωνο και Δ.Χ.Ε ταξί.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις