Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης: Προσβλητική η απέλαση από την Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης: Προσβλητική η απέλαση από την Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Με δήλωσή του, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, σχολιάζει την απέλαση του Προέδρου της Π.Ο.Ε. κ. Βαρυθυμιάδη ως εξής:

«Η απέλαση του κ. Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία εκτός από καταχρηστική είναι και προσβλητική απέναντι στο σύνολο του Ποντιακού ελληνισμού, καθώς έχει και την ιδιότητα του προέδρου μιας εκ των δύο Ποντιακών Ομοσπονδιών του χώρου, παραμονές της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, της Κοίμησης της Θεοτόκου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Click4More: Η Τουρκία απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Και συνεχίζει: «Η απέλαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις αναίτιες απελάσεις δύο Ελληνίδων επιστημόνων από τις τουρκικές αρχές το προηγούμενο χρονικό διάστημα, Μάιο και Ιούλιο του 2021. Τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών είναι σοβαρό ζήτημα και η κυβέρνηση οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η καταπάτησή τους και να υποστηρίξει ενεργά, απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, τους εκατοντάδες Έλληνες ποντιακής καταγωγής, που αναμένεται να επισκεφθούν για προσκύνημα την Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Θα κατατεθεί δε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση ελέγχου την Δευτέρα 16/8 προς τον ΥΠΕΞ κ. Δένδια, για ποιες ενέργειες έχει και πρόκειται να προβεί».

Κίνημα Αλλαγής – Λοβάρδος: Καταδικάζουμε τη στάση της Τουρκίας

«Μετά από ενημέρωση που είχα από το Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη» αναφέρει ο Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής. Και καταλήγει:

«Οι Τουρκικές αρχές απαγορεύοντας την είσοδο του Γ. Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία λόγω των δηλώσεών του για τη Γενοκτονία των Ποντίων επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα.

Στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις