Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Βούλιαξε” η χώρα για ακόμη μία μέρα από τις καταστροφικές πλημμύρες [pics, vid]

“Βούλιαξε” η χώρα για ακόμη μία μέρα από τις καταστροφικές πλημμύρες [pics, vid]

Στην δίνη της κακοκαιρίας βρέθηκε για ακόμα μία ημέρα η Αττική αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι μανιασμένες καταιγίδες “χτύπησαν” τόσο την Θεσσαλονίκη όσο και τις Σποράδες, την ανατολική Κρήτη και την Χαλκιδική.

Για άλλη μια μέρα “ποτάμια” δημιουργήθηκαν στην Δυτική Αττική, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Κερατσίνι

Ειδικά στο Κερατσίνι τα ορμητικά νερά έχουν παρέσυραν αυτοκίνητα όπως θα δείτε στα βίντεο παρακάτω.

Δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην πυροσβεστική που έγιναν και από την Σαλαμίνα και τον Δήμο Περάματος. Μάλιστα στην Σαλαμίνα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο ζευγάρι ηλικιωμένων καθώς το σπίτι τους είχε πλημμυρίσει! Στο Κερατσίνι, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Σε επιφυλακή η περιφερειακή ενότητα Πειραιά για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που χρειάστηκε να μετακινηθούν η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά διέθεσε όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Το τηλέφωνο για κλήση οδηγού ήταν το 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή τέθηκαν και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Ο Δήμος έχει θέσει σε λειτουργία 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

 

Τεράστια προβλήματα και στην Βόρεια Ελλάδα

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην κεντρική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό τις καταρρακτώδεις βροχές που μετλετρεψαν μεγάλες εκτάσεις σε ποτάμια.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, για πτώσεις δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία , ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε περιοχές της Βέροιας και της Κατερίνης.

Επιπλέον, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του Βαρικού, η κίνηση των οχημάτων διαξαγόταν από την αριστερή λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθώς λιμνάζοντα νερά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σκέπασαν τμήμα του οδοστρώματος.

Gepostet von Nikos S. Lakasas am Donnerstag, 16. November 2017

 

 

Εντατικές εργασίες στην Πιερία ενόψει της νέας αναμενόμενης επιδείνωσης

Κατά τη διάρκεια της νύκτας κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν επιχειρήσεις άντλησης υδάτων σε επτά περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας στην Κατερίνη. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, η περιοχή της Παραλίας Κατερίνης δεχόταν και τη νύχτα νερά λάσπες και φερτά υλικά από τους χειμάρρους που κατέβαιναν από τα βουνά.

Υπάλληλοι και μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δουλεύουν εντατικά σε περιοχές και σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα. «Το πρόβλημα εστιάστηκε στην Πιερία όπου εκτάσεις πλημμύρισαν από τους χειμάρρους. Η μικρή ύφεση δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε γιατί η ΕΜΥ έχει προβλέψει νέα επιδείνωση. Συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται και διανοίγουν ρέματα προκειμένου αυτά να μην υπερχειλίσουν».

πηγη ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: keratsinivoice.blogspot.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις