Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους στην Κέρκυρα – Πλήρωσαν ακριβά τη φάρσα σε Έλληνα λουόμενο

Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους στην Κέρκυρα – Πλήρωσαν ακριβά τη φάρσα σε Έλληνα λουόμενο

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν δύο Βρετανίδες τουρίστριες στην Κέρκυρα. Καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους.

Η Shona Cox και η Vicki Albone σκέφτηκαν να κρύψουν για πλάκα τα ρούχα ενός Έλληνα λουόμενου στην παραλία. Οι δύο 20χρονες από το Saffron Walden, στο Essex, συνάντησαν μια παρέα αντρών στην παραλία του Ίσσου στις 24 Αυγούστου.

Αφού πέρασαν αρκετές ώρες μαζί τους, αποφάσισαν να κύψουν τα ρούχα ενός άντρα από την παρέα όταν μπήκε ξανά στη θάλασσα. Είχαν αφήσει τα ρούχα του σε μια ξαπλώστρα σε κοντινή απόσταση.

Δεν περίμεναν όμως αυτό που θα ακολουθούσε. Εκείνος τις κατηγόρησε πως του πήραν τα ρούχα και ένα Rolex αξίας 400 λιρών. Η αστυνομία έκλεισε τις Βρετανίδες τουρίστριες στη φυλακή. Καταγγέλουν πως τις άφησαν χωρίς φαγητό για 24 ώρες και πλήρωσαν 1.600 λίρες σε νομικά έξοδα.

Η Shona Cox, που εργάζεται ως υπάλληλος αεροδρομίου, τόνισε ότι αυτή ήταν η πιο τρομακτική και τραυματική εμπειρία στις ζωές τους. “Από την αρχή μέχρι το τέλος μας συμπεριφέρθηκαν τόσο άσχημα που δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Κανένας δεν μας εξηγούσε τίποτα. Μας έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και μας έκαναν σωματική έρευνα. Τα κελιά ήταν αηδιαστικά. Υπήρχαν γκράφιτι στους τοίχους και ούρα στο πάτωμα. Είχαν γράψει στους τοίχους με αίμα. Τα στρώματα ήταν σάπια και από τη μια πλευρά του έσταζε νερό. Αανγκάστηκα να κοιμηθώ στο γυμνό στρώμα. Δεν μου έδωσαν σεντόνι, μαξιλάρι, κουβέρτα. Τίποτα. Επέτρεπαν το κάπνισμα στα κελιά και υπήρχαν παντού γόπες”.

Η μοιραία φάρσα που τις οδήγησε στη φυλακή

Η 20χρονη περιγράφει τι είχε προηγηθεί τη μοιραία μέρα. “Ενώ νύχτωνε, προκάλεσα ένα από τα παιδιά της παρέας, τον Χριστόφορο, να τρέξει στη θάλασσα μόνο με το μποξεράκι. Σκεφτήκαμε ότι θα είχε πλάκα. Ενώ το έκανε, οι δύο φίλοι του άρχισαν να γελάνε και άρχισαν να τον τραβάνε βίντεο. Ενώ ήταν στη θάλασσα, πήραμε τα ρούχα του και τα κρύψαμε σε κοντινή απόσταση. Σκεφτήκαμε ότι ήταν αστείο και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο”.

Δεν περίμεναν να βρεθούν αντιμέτωπες με τις αρχές στο λόμπι του ξενοδοχείου. Η αστυνομία ζήτησε από τις δύο Βρετανίδες να επιστρέψουν τα ρούχα και το Rolex 400 λιρών διαφορετικά θα οδηγούνταν στη φυλακή.

Οι δύο 20χρονες υποστηρίζουν ότι ο Χριστόφορος είχε κατασκευάσει την ιστορία πως του έκλεψαν τα πράγματά του. Αρνούνται ότι του πήραν το ρολόι. “Είπε ότι οι φίλοι του με κυνήγησαν πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και μας είδαν με τα ρούχα και το ρολόι του. Αυτό ήταν εντελώς ψέμα. Δεν πήραμε κανένα ρολόι και κανείς δεν μας κυνήγησε. Η αστυνομία μας είπε πως αν δεν παραδίδαμε το ρολόι, θα έπρεπε να μας συλλάβουν. Ακόμα και όταν τους εξηγήσαμε πως δεν πήραμε τα ρούχα ή το ρολόι, συνέχιζαν να μας τα ζητάνε πίσω και τελικά με συνέλαβαν”.

Μετέφεραν τις δύο τουρίστριες στο αστυνομικό τμήμα όπου και έδωσαν γραπτή κατάθεση. Απαίτησαν μάλιστα να βρουν δικηγόρο παρά το γεγονός ότι ήταν βράδυ Σαββάτου. Μετά από έρευνα τριών ωρών για έναν αγγλόφωνο δικηγόρο και τις γραπτές καταθέσεις τους, τους έκαναν σωματική έρευνα και τις έκλεισαν σε κελί. Τους αφαίρεσαν τα κινητά και τους τα επέστρεψαν για 15 λεπτά την επόμενη μέρα. Τότε ήρθαν σε επαφή με τις οικογένειές τους και τράβηξαν εικόνες από το κελί.

Η Shona Cox υποστήριξε πως δεν τους έδωσαν φαγητό και νερό μέχρι στις 8 το βράδυ της Κυριακής. Μας έδωσαν ένα γεύμα για τις ώρες που ήμασταν έγκλειστες. Δεν μας είχαν δώσει ούτε νερό. Το νερό ήταν ζεστό και βρώμικο. Δεν σεβάστηκαν τα βασικά μου ανθρώπινα δικαιώματα και κανείς δεν νοιάστηκε. Πίστευα ότι είμαι αρκετά δυνατή, αλλά ποτέ δεν έχω κλάψει ή φοβηθεί τόσο πολύ στη ζωή μου”.

Τις έβγαλαν για λίγο από το κελί και τις μετέφεραν στο ξενοδοχείο όπου αστυνομικοί έψαξαν το δωμάτιό τους. Μετά τις έκλεισαν ξανά στη φυλακή. Την επόμενη μέρα, Δευτέρα, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, αλλά η ακρόασή της καθυστέρησε γιατί οι μάρτυρες είχαν πετάξει στην Αθήνα. “Η δίκη καθυστέρησε μέχρι να γυρίσουν οι μάρτυρες από την Αθήνα την Τετάρτη. Μας επέτρεψαν να κοιμηθούμε στο ξενοδοχείο τις άλλες μέρες αλλά είχαμε τρομοκρατηθεί. Οι ονειρικές διακοπές μου και το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό καταστράφηκαν. Το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι θα μείνω φυλακή εδώ για κάτι που δεν έκανα; Περάσαμε όλη τη μέρα μέσα στον φόβο περιμένοντας να ακούσουμε την ετυμηγορία που έλεγε αθώες. Μας επέτρεψαν να γυρίσουμε σπίτι την επόμενη μέρα. Αυτό είναι μια προειδοποίηση σε όλους πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Μπορεί να είναι ένας όμορφος προορισμός, αλλά αν συμβεί κάτι και μπλέξεις, έτσι σου συμπεριφέρονται”.

Πηγή: Dailymail

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις