Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βρέθηκε λύση για τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ – Δημόσια συγχαρητήρια Άδωνι Γεωργιάδη στην Ειρήνη Αγαπηδάκη

Βρέθηκε λύση για τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ – Δημόσια συγχαρητήρια Άδωνι Γεωργιάδη στην Ειρήνη Αγαπηδάκη
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Δημόσιο «εύγε» από τον Άδωνι Γεωργιάδη εισέπραξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, για τη λύση που πρότεινε να συνεχίσει το προσωπικό των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ με ένα πρόγραμμα «γέφυρα» διάρκειας 8 μηνών.

Η λύση που πρότεινε η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι για να μην διακοπούν οι συμβάσεις προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, που ξεκίνησε το 2020 μέσα στην πανδημία με στόχο τις μαζικές δειγματοληψίες σε όλη τη χώρα για τη διάγνωση της νόσου COVID-19, κινδύνευε με διακοπή ενώ 1.000 εργαζόμενοι λίγο έλειψε να μείνουν στον δρόμο.

Με το νέο πρόγραμμα – γέφυρα, μετά τη λήξη του προγράμματος που έχει παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται ως προσωπικό των ΚΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Αναλαμβάνοντας προσωπικά το ζήτημα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, πήρε πρωτοβουλία και τους τελευταίους μήνες γίνονταν τακτικές συναντήσεις με τον Σύλλογο Εργαζομένων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και φυσικά την ηγεσία του Οργανισμού.

Τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο ΕΟΔΥ αναγνωρίζουν την προσφορά των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ και επεδίωξαν τη βέλτιστη λύση.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο X, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (30.1.2024) με την κυρία Αγαπηδάκη και το Σωματείο Εργαζομένων των ΚΟΜΥ ανακοινώθηκε ότι μετά τη λήξη του προγράμματος που έχει παραταθεί έως και τις 31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται ως προσωπικό των ΚΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Οι πληρωμές τους θα καλύπτονται από χρηματοδοτικό πρόγραμμα – «γέφυρα» διάρκειας 8 μηνών, το οποίο στη συνέχεια θα χρηματοδοτείται για πέντε χρόνια με πόρους από το ΕΣΠΑ.

«Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη και με το Σωματείο των εργαζομένων ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκε ότι μετά την παράταση του προγράμματος το οποίο λήγει 31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται ως προσωπικό των ΚΟΜΥ της ΠΦΥ με χρηματοδοτικό πρόγραμμα γέφυρα 8 μηνών, το οποίο στη συνέχεια θα χρηματοδοτείται για πέντε χρόνια από το ΕΣΠΑ. Εύγε στην Ειρήνη!», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: iatropedia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις