Ελλάδα

“Βρέχει” στάχτες στην Αττική – Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια

- Στη μάχη ξανά από τα ξημερώματα ελικόπτερα και αεροπλάνα
- Το διπλό μέτωπο συνεχίζει να καίει αν και έπεσαν οι άνεμοι
- Ελπίδες η μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής να μπορέσει σήμερα θα θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο

Μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια κοντά στο χωριό Στεφάνι. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγω για εμπρησμό καθώς άκουσαν και εκρήξεις την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.
Το διπλό μέτωπο συνεχίζει να καίει. Αυτό που έχει κατεύθυνση προς Μαγούλα μοιάζει από το ξημέρωμα να έχει καλύτερη εικόνα, ενώ ήδη με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν ξανά στη μάχη τα εναέρια μέσα. Ήδη στη μάχη με τις φλόγες μετέχουν 2 αεροσκάφη τύπου Canadair, αλλά και τέσσερα ελικόπτερα που βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις καθώς η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη.


Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 65 οχήματα, 140 πυροσβέστες, 66 άτομα πεζοπόρο, ενώ τις δυνάμεις ενισχύει και ο στρατός με 30 άτομα.
Η έκταση των μετώπων είναι μεγάλη. Τα σημεία όπου καίει η φωτιά είναι πεφκόφοιτα και είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων υπάρχει έντονη μυρωδιά καμένου και πέφτουν στάχτες από τον ουρανό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό