Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη, έντονες καταιγίδες από το μεσημέρι

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη, έντονες καταιγίδες από το μεσημέρι
eurokinissi

Ο καιρός θα παραμένει άστατος και την Πέμπτη 14/03/2024 καθώς βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν γύρω στο μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου ο καιρός θα είναι μουντός και την Πέμπτη 14/03/2024, όπου η μέρα θα ξεκινήσει με βροχερό καιρό στα νησιά του Αιγαίου με ασθενείς έως και μέτριας έντασης βροχές όλη την ημέρα και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι, με βελτίωση μέχρι το βράδυ.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Περισσότερες αναμένεται να είναι οι βροχές, από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα, στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πιο διάσπαρτες στη δυτική Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν το βράδυ στα βορειοανατολικά, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμαίνεται στους 17 στα δυτικά και βόρεια και έως 18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου. Σε ορεινές περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη, με περισσότερη ψύχρα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σε μέτριες εντάσεις 3-5 μποφόρ στα πελάγη.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, και το βράδυ θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις το μεσημέρι, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-17 βαθμούς, βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή στη Θράκη αναμένονται βροχές, και στο ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν λόγω αστάθειας τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 17-19 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 2-4, στα νότια και 5 μποφόρ.

Το Σάββατο γρήγορα νεφώσεις θα καλύψουν τη χώρα, με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και θα πλησιάσει τους 17-20 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ, πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιάδες.

Η αστάθεια με τις μεσημεριανές βροχές θα κυριαρχήσει όλο το τριήμερο, με περισσότερες βροχές το μεσημέρι της Κυριακής και λιγότερες τη Καθαρά Δευτέρα.

Η πρόγνωση του meteo

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ βροχές αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι περισσότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 18, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 17, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 19, στην Πελοπόννησο από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία του καιρού

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες 3 έως 5 μποφόρ Από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Εξαίρεση αποτελούν τα ανατολικά του τμήματα όπου οι αρχικά νότιοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις