Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

«Βροχή» οι έλεγχοι για τους παραβάτες του lockdown – «Πληγή» οι συναθροίσεις σε σπίτια

«Βροχή» οι έλεγχοι για τους παραβάτες του lockdown – «Πληγή» οι συναθροίσεις σε σπίτια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν το Σάββατο συνολικά 81.745 ελέγχους και κατέγραψαν 2.073 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά “κόπηκαν” πρόστιμα ύψους 658.600€ και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε 4 επιχειρήσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας, η μη τήρηση αποστάσεων, η μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 23 συλλήψεις συνολικά, για παραβάσεις των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση συναθροίσεων σε σπίτια.

Επίσης, συνελήφθησαν 8 άτομα για παραβίαση των μέτρων, καθώς συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια μέσα σε μαγαζί και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης στην Αττική, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη, 5.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ – μπαρ και από 600€ πρόστιμο σε 5 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, ο ιδιοκτήτης ταβέρνας συνελήφθη και θα πληρώσει 5.000€ πρόστιμο γιατί είχε ανοίξει και εξυπηρετούσε κανονικά τους πελάτες τους, 19 στον αριθμό! Και οι 19, θα πληρώσουν με τη σειρά τους από 300 ευρώ ο καθένας…

Επίσης στην Κεντρική Μακεδονία, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη, 16.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικής πώλησης για παραμονή υπεράριθμων πελατών μέσα στο μαγαζί και μη τήρηση της διαδικασίας click inside, καθώς. Επίσης, από 300€ πρόστιμο θα πληρώσουν οι πέντε πελάτες.

Στην Ήπειρο, 8 πελάτες πιάστηκαν μέσα σε καφενείο και πλήρωσαν από 300 ευρώ πρόστιμο ενώ 3.000 ευρώ θα πληρώσει ο καφετζής. 

Πολλές ήταν και αυτή τη φορά, οι συναθροίσεις σε σπίτια με τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή στην Αττική, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στη Στερεά Ελλάδα και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή, ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις