Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαλάει ο καιρός μέχρι την Πρωτομαγιά

Αλλάζει ο καιρός και θα… μαζέψουμε το Μάη με βροχές και καταιγίδες! Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Μετά τον Πασχαλινό ανοιξιάτικο καιρό με την ηλιοφάνεια και την εξασθένιση των ανέμων, το σκηνικό αλλάζει από το βράδυ της Δευτέρας και περιμένουμε νεφώσεις από τα νοτιοδυτικά και τα δυτικά που το βράδυ θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες βροχές στην νότια Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και αργότερα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι έχουν ένταση 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο, πράγμα που θα δυσκολέψει αρκετούς ταξιδιώτες κυρίως της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς να περάσουν απέναντι στην Κυλλήνη.

Η κακοκαιρία την Τρίτη και την Τετάρτη θα επεκταθεί στις υπόλοιπες δυτικές, νότιες και κεντρικές περιοχές με βροχές οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές. Ετσι θα είναι το μοτίβο του καιρού μέχρι το τέλος της εβδομάδας δηλαδή μέχρι και την Πρωτομαγιά.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπονται:
Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που σταδιακά μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν, δίνοντας τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές στα δυτικά, στην Πελοππόνησο και πιθανόν στην Κρήτη, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 19 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 11 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, ενώ στο Νότιο Ιόνιο και στη Θάλασσα των Κυθήρων θα επικρατήσει πολύ ενισχυμένο ανατολικό ρεύμα εντάσεων 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική:
Προβλέπεται καλός και ζεστός καιρός με παροδικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι.  Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Ακούστε τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα δυτικά η επιδείνωση του καιρού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε