Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Χαλάνδρι: «Ξεδοντιάστηκε» σπείρα που «έσπρωχνε» ναρκωτικά στις πιάτσες – Οι καραμπίνες και το ταξί

Χαλάνδρι: «Ξεδοντιάστηκε» σπείρα που «έσπρωχνε» ναρκωτικά στις πιάτσες – Οι καραμπίνες και το ταξί

Σπείρα που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής εξαρθρώθηκε στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για τρεις άνδρες, 72, 54 και 43 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες ως μέλη σπείρας στο Χαλάνδρι, κατηγορούνται «κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων».

Οι τρεις άνδρες, 72, 54 και 43 χρόνων, αντίστοιχα, δραστηριοποιούταν στην εγκατάσταση, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου, και στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (skunk) στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας αποκαλύφθηκε και πιστοποιήθηκε μετά από ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και εξακρίβωσης χώρων.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή της σπείρας, την δυναμικότητα του πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου και τις κατασχεθείσες ποσότητες, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν σε ποσό τουλάχιστον 75.000 ευρώ.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι στο Χαλάνδρι, όπου είχαν εγκαταστήσει τα μέλη του κυκλώματος το πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 63 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 45 έως 90 εκατοστά,

* 45 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους 9 κιλών και 636,2 γραμμαρίων,

* Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

* Ηλεκτρική συσκευή τυποποίησης νάιλον συσκευασιών,

* 40.890 ευρώ και 1.181 δολάρια ΗΠΑ,

* Αυτοκίνητο ταξί και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

* καραμπίνα,

* 2 πιστόλια,

* 100 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

* 4 κινητά τηλέφωνα και

* Εξοπλισμός του εργαστηρίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις