Ελλάδα

Χαλάρωση μέτρων στην ακτοπλοΐα – Περισσότεροι επιβάτες ανά πλοίο

Το πρώτο τεστ με την επανέναρξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων κρίθηκε θετικό, καθώς δεν συνοδεύτηκε με αύξηση κρουσμάτων από τον κορονοϊό. Έτσι έρχεται το δεύτερο βήμα, δηλαδή η αύξηση των επιβατών ανά πλοίο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του, όπως αναφέρει ο υπουργείο Ναυτιλίας.

Αποτέλεσμα να αυξάνεται -με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση – Το «κόκκινο βαρέλι με τις ελιές» και το «καφεδάκι»
Οι εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη των 16 ατόμων, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Μυλοποτάμου και Αγίου Νικολάου
Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες
Αυτό είναι το σημείο που βρέθηκε η σορός του άτυχου Αλέξη Τσικόπουλου
«Ίσως να είδε κάποια εκκλησία και να νόμιζε πως βρίσκεται κοντά στο αυτοκίνητό του. Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Καντάνου, κ. Καπαρουδάκης
Το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος γιατρός