Ελλάδα

Χαλάρωση μέτρων στην ακτοπλοΐα – Περισσότεροι επιβάτες ανά πλοίο

Το πρώτο τεστ με την επανέναρξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων κρίθηκε θετικό, καθώς δεν συνοδεύτηκε με αύξηση κρουσμάτων από τον κορονοϊό. Έτσι έρχεται το δεύτερο βήμα, δηλαδή η αύξηση των επιβατών ανά πλοίο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του, όπως αναφέρει ο υπουργείο Ναυτιλίας.

Αποτέλεσμα να αυξάνεται -με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε» στην Μαργαρίτα Παπανδρέου - «Αγάπησε την Ελλάδα και πάλεψε για αυτήν», είπε στον επικήδειο ο γιος της, Γιώργος
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, που έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών, υπήρξε συγγραφέας και ακτιβίστρια και συνδέθηκε με το ελληνικό γυναικείο κίνημα
Γιώργος Παπανδρέου
Κηδεία Μαργαρίτας Παπανδρέου: Στις 11:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών το τελευταίο αντίο στην μαχήτρια των γυναικείων δικαιωμάτων
Πλήθος κόσμου αναμένεται να παρευρεθεί στην πολιτική κηδεία - Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου και η έκκληση για δωρεές στο «Κέντρο Διοτίμα» αντί στεφάνων
Μαργαρίτα Παπανδρέου