Ελλάδα

Χαλκίδα: Έκρηξη σε μετασχηματιστή ρεύματος άφησε χωρίς ηλεκτρισμό πολλές περιοχές

Κάτω από τον μετασχηματιστή κοιμόταν ένας άστεγος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ισχυρή έκρηξη σε μετασχηματιστή βύθισε στο σκοτάδι περιοχές της Χαλκίδας το απόγευμα της Δευτέρας (29.06.2026), προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε κατοίκους και επαγγελματίες. Μέσα σε λίγα λεπτά, πολλές γειτονιές έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ δεκάδες πολίτες ανέφεραν το περιστατικό και τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Η έκρηξη στον μετασχηματιστή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης. Καταστήματα εστίασης αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους, ενώ αρκετές επιχειρήσεις και νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετή ώρα, αναφέρει το eviaonline.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στο σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό φέρεται να κοιμάται ένας άστεγος. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, όμως οι κάτοικοι τονίζουν πως θα μπορούσε να είχε συμβεί μια σοβαρή τραγωδία.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης δημιούργησε προβλήματα και σε επιχειρήσεις εστίασης της πόλης.

Οι κάτοικοι ζητούν να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη, ώστε να μην επαναληφθεί ένα αντίστοιχο επικίνδυνο περιστατικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμαριά: 26χρονη καταγγέλλει ότι την κλείδωσαν μέσα σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ – Δεν μπορούσαν να την απεγκλωβίσουν Πυροσβεστική και Αστυνομία
Η νεαρή γυναίκα είχε πάει για να παραλάβει φάρμακα για φίλη της, τα οποία παρά την ταλαιπωρία, δεν παρέλαβε - Παρέμεινε εγκλωβισμένη για περίπου μιάμιση ώρα
ΕΟΠΥΥ
Ενδείξεις για κατασκευαστικές αστοχίες στο αιολικό πάρκο από το οποίο ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά της Αττικοβοιωτίας
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας αποτελεί τη μεγαλύτερη έως σήμερα για το φετινό καλοκαίρι, έχοντας επηρεάσει έκταση μεγαλύτερη των 110.000 στρεμμάτων
Φωτιά στην Αττικοβοιωτία
12