Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαλκίδα: Πρώτος θάνατος από θερμοπληξία – Τι αναφέρει το νοσοκομείο για τον 46χρονο που κατέληξε εν μέσω καύσωνα

Χαλκίδα: Πρώτος θάνατος από θερμοπληξία – Τι αναφέρει το νοσοκομείο για τον 46χρονο που κατέληξε εν μέσω καύσωνα

Ο πρώτος θάνατος από θερμοπληξία καταγράφτηκε την Παρασκευή στη χώρα μας, που πλήττεται από νέο «κύμα» καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για 46χρονο άνδρα από τη Χαλκίδα, που κατέληξε μετά από έκθεση σε «πολλή υψηλή θερμοκρασία», όπως αναφέρει επίσημα το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο άτυχος 46χρονος που «έσβησε» από θερμοπληξία, εισήχθη «άσφυγμος, άπνοος, με μυδρίαση άμφου και με θερμοκρασία σώματος 40 βαθμούς». 

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθει στις 16:55 μ.μ.  στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί.  Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με το evima.gr, ο άτυχος 46χρονος έκανε βόλτες πολλή ώρα με ποδήλατο στο κέντρο της Χαλκίδας. Γυρνώντας όμως στο σπίτι του στον Καράμπαμπα Χαλκίδας, δήλωσε στην μητέρα του ότι έχει υψηλή θερμοκρασία και πονοκέφαλο.

Αμέσως επικοινώνησαν με γιατρό, ο οποίος τους συνέστησε κρύες κομπρέσες στο μέτωπο. Η κατάσταση όμως χειροτέρευε από ώρα σε ώρα και έτσι οι δικοί του τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με πυρετικούς σπασμούς.

Έγινε εισαγωγή με συμπτώματα θερμοπληξίας, αλλά δυστυχώς έπαθε απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια τα οποία τον οδήγησαν στον θάνατο.

Σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν απόλυτα υγιής και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου, θα ρίξουν οι νεκροψία – νεκροτομή.

Να σημειωθεί ότι αρχικά αναφέρθηκε πως ήταν ντελιβεράς, ωστόσο δεν ισχύει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις