Ελλάδα

Χαλκιδική: Μήνυση στη δήμαρχο Κασσάνδρας και αντιδημάρχους από τον πατέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Ο πατέρας με τη μήνυσή του θεωρεί ότι ο θάνατος του 19χρονου γιου του συνδέεται άμεσα με τις ενέργειες, αλλά και τις παραλείψεις τους

Μήνυση κατά αιρετών του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική κατέθεσε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Αύγουστο στο λούνα παρκ στην περιοχή του Πευκοχωρίου.

Η οικογένεια του άτυχου Γιάννη επιθυμεί την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόδοση ποινικών ευθυνών, τόσο σε αιρετούς όσο και σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική για την υπόθεση του λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη νόμιμη άδεια.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με την οποία επιβλήθηκε η βαριά ποινή της έκπτωσης στη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και της τρίμηνης αργίας στην αρμόδια αντιδήμαρχο, η οικογένεια θεωρεί ότι ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πατέρας κατέθεσε μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος τόσο της δημάρχου, αντιδημάρχων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Κασσάνδρας, καθώς θεωρεί ότι ο θάνατος του 19χρονου γιου του συνδέεται άμεσα με τις ενέργειες, αλλά και τις παραλείψεις τους.

Άλλωστε και το Πειθαρχικό Συμβούλιο, που αποφάσισε να κηρύξει έκπτωτη τη δήμαρχο και για τρεις μήνες έκπτωτη την αντιδήμαρχο, αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφασή του ότι αφενός η δήμαρχος επέτρεψε τη μη νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, μολονότι γνώριζε και πάντως έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν είχε άδεια και αφετέρου δεν έλαβε όλα τα μέτρα για τη διακοπή της λειτουργίας του προτού χάσει τη ζωή του ο 19χρονος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Φοβήθηκα ότι είναι τούρκοι πράκτορες» λέει ο 49χρονος Τούρκος για τους πυροβολισμούς εναντίον των στελεχών της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη
«Στόχος μου ήταν να τους εκφοβίσω, πυροβόλησα 6 φορές στο κάτω μέρος της πόρτας του οχήματος χωρίς να επιδιώξω τραυματισμό κάποιου ατόμου» είπε στην απολογία του ο 49χρονος Τούρκος
Ο 49χρονος Τούρκος μαφιόζος πηγαίνοντας στην ανακρίτρια
Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά το περιστατικό με την 62χρονη στο Τζάνειο
«Της κιτρίνισαν τα μάτια και παρουσίασε ίκτερο. Έχει ομάδα αίματος Ο+ και της βάλανε Α+» λέει η μητέρα 45χρονης που κόντεψε να πεθάνει μετά από λάθος μετάγγιση αίματος στο Ρέθυμνο
ΜΕΘ 1