Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χαλκιδική: Οι Σέρβοι δεν θα έρθουν φέτος για Πάσχα – Η Ανάσταση θα έρθει του Αγίου Πνεύματος

Χαλκιδική: Οι Σέρβοι δεν θα έρθουν φέτος για Πάσχα – Η Ανάσταση θα έρθει του Αγίου Πνεύματος

Η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα η Χαλκιδική παραδοσιακά ήταν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τουρίστες από τα Βαλκάνια για τις διακοπές του Πάσχα.

Μπορεί τα σύνορα της Ελλάδας για τους πολίτες από Σερβία να άνοιξαν, όμως φαίνεται πως η ροή Σέρβων τουριστών είναι πολύ μικρή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο, φέτος το Πάσχα στη Χαλκιδική θα έρθουν μόνο οι Σέρβοι τουρίστες που έχουν τα δικά τους εξοχικά ή που θα μπορούν να φιλοξενηθούν.

Η κινητικότητα φαίνεται πως θα είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές, όπως δηλώνει, καθώς λόγω της πανδημίας δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής. Αυτό είναι λογικό πως είναι ένας βασικός αποτρεπτικός παράγοντας για όσους δεν έχουν δικό τους σπίτι.

Όπως αναφέρει ο κ. Τάσιος ο κύριος όγκος των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική, θα αρχίσει να λειτουργεί στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, κι αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης κρατήσεων.

Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής είναι συγκρατημένοι και ελπίζουν σύντομα να αρχίσουν να γίνονται κρατήσεις για το καλοκαίρι τουλάχιστον.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο newsit.gr ο πρόεδρος της ΠΟΞ, οι ξενοδόχοι αλλα και οι επαγγελματίες εστίασης της Χαλκιδικής ευελπιστούν να κάνουν Ανάσταση τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με τις επιχειρήσεις τους να φιλοξενούν όσους περισσότερους τουρίστες μπορούν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σημειώνεται πως από τις 19 Απριλίου, οι Σέρβοι υπήκοοι μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αρνητικό PCR τεστ για τον κορονοϊό, όχι παλαιότερο των 72 ωρών ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα αποδεικνύει ότι έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση. 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις