Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χαμογελάτε είναι… αναγκαστικό! Σάλος με το memo του My Market

Χαμογελάτε είναι… αναγκαστικό! Σάλος με το memo του My Market

Ένα έγγραφο με την υπογραφή της Περιφερειακής Διευθύντριας Λειτουργίας Καταστημάτων My Market κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του internet. Και το μόνο που προκαλεί είναι σάλος.

Αιτία τα όσα αναφέρονται. Γιατί ούτε λίγο ούτε η πολύ το συγκεκριμένο στέλεχος του My Market, ενός από τα πιο γνωστά σούπερ μάρκετ της χώρας, απαιτεί από τους εργαζόμενους να… χαμογελούν γιατί έχουν δουλειά και πληρώνονται στην ώρα τους (το οποίο βέβαια είναι αυτονόητο, αλλά αυτό δεν το αναφέρει).

Και για να… προλάβει, όπως γράφει, όσους θα της απαντήσουν ότι οι μισθοί είναι της τάξης των 300 ευρώ, σπεύδει να τους «ενημερώσει» ότι «το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο».

Κατά την ίδια, οι εργαζόμενοι στο My Market έχουν κι άλλους λόγους να χαμογελούν, θέλουν δεν θέλουν. Γιατί η εταιρία σέβεται και ακούει τα προβλήματά τους, γιατί επένδυσε χρήματα για να έχουν εκείνοι δουλειά (τους έκανε χάρη μάλλον), γιατί οι πελάτες του σούπερ μάρκετ τους πληρώνουν (!) και πρέπει να τους ευχαριστούν, χαμογελώντας και γιατί η εταιρία έχει καλές προσφορές.

Αίσθηση (μεγαλύτερη) προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο κλείνει το κείμενο με τις… συμβουλές της. Ανυπομονεί, αναφέρει, να δει την ανταπόκριση των εργαζομένων «στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα…

Το κείμενο

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

  • Επειδή έχετε δουλειά.
  • Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300€ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).
  • Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.
  • Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.
  • Επειδή πληρώνεστε για αυτό.
  • Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.
  • Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

My Market: Μεμονωμένο περιστατικό

Το newsit.gr επικοινώνησε με την ίδια την εταιρία. Η οποία δεν αρνήθηκε ότι το έγγραφο υπάρχει. Αλλά έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο «δεν εκφράζει και δε συνάδει με την κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας» της αλυσίδας.

Η απάντηση της εταιρίας

Σε συνέχεια της σχετικής ανάρτησης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το συγκεκριμένο και μεμονωμένο περιστατικό δεν εκφράζει και δε συνάδει με την κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10700 εργαζομένων της εταιρείας. Οι άνθρωποί μας ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα – και μετά από την συγχώνευση με τη Βερόπουλος – ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις