Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χαμός από κόσμο στα κεντρικά της ΔΕΗ – Συνωστισμός και αποστάσεις… αντίο (video)

Χαμός από κόσμο στα κεντρικά της ΔΕΗ – Συνωστισμός και αποστάσεις… αντίο (video)

Από τις 5 το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στα κεντρικά της ΔΕΗ, επί της οδού Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας, για να πάρει προτεραιότητα, ωστόσο λίγο μετά τις 7.30 π.μ. πάνω από 400 άτομα είχαν σχηματίσει ατέλειωτες ουρές σε όλο το… τετράγωνο. 

Όσο περνούσε η ώρα και αυξανόταν ο κόσμος, οι αποστάσεις… μηδενίζονταν, ειδικά όταν σηκώνονταν τα ρολά για να περάσει ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων, με κάποιους να σπρώχνουν και άλλους να δημιουργούν μικροεντάσεις.

Οι εικόνες προκαλούν έντονη ανησυχία, καθώς η τήρηση των αποστάσεων είναι ένας από τους βασικούς κανόνες για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού

Λίγο μετά τις 8.30 π.μ., έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί που έβαλαν τον κόσμο σε… τάξη, ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

“Δυστυχώς ο κόσμος συνωστίστηκε παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχε φροντίσει να λάβει η ΔΕΗ”, τόνισε η Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, εξήγησε ότι 12 υπάλληλοι έχουν βγει στην οδό Αριστείδου, όπου βρίσκεται η ουρά των πολιτών, και προσπαθούν να τους πείσουν να αφήσουν τα στοιχεία τους και να κληθούν τηλεφωνικά να εξυπηρετηθούν.

Απογοητευτική είναι η εικόνα και έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, όπου επίσης έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές. 

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση της ΔΕΗ

Να σημειωθεί ότι από τα μέσα Απριλίου, η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών για την πληρωμή των λογαριασμών τους.
“Για την τηλεφωνική σας πληρωμή δεν απαιτείται η χρήση του pin παρά μόνο την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα. Η ΔΕΗ προέβη σε αυτή την κίνηση μιας και δεν είναι όλοι οι πολίτες εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και τις ψηφιακές συναλλαγές, μεγάλη μερίδα των οποίων και η ηλικιωμένοι”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. 

Η πληρωμή των λογαριασμών γίνεται τηλεφωνικά στο 11770 με την εξής διαδικασία: με τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, που αναγράφεται στον λογαριασμό τους και τον αριθμό της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας οι πελάτες εξυπηρετούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΔΕΗ με απόλυτη ασφάλεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις