Ελλάδα

Χανιά: Η συγκινητική ανάρτηση της οικογένειας του 21χρονου που εντοπίστηκε νεκρός στο φαράγγι της Σαμαριάς

Η οικογένεια του Γιόχαν προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση, αποχαιρετώντας τον και ευχαριστώντας όσους τους υποστήριξαν και βοήθησαν στις έρευνες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η οικογένεια του 21χρονου Γιόχαν βρίσκεται σε πλήρη θλίψη μετά την τραγική κατάληξη των ερευνών για τον εντοπισμό του στο Φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του Γερμανού τουρίστα.

Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, στην περιοχή των Χανίων έχει φτάσει πεζοπόρο τμήμα της 3ης ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, το οποίο από το πρωί προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου τουρίστα. Παράλληλα, υπήρξε αίτημα για τη χρήση ελικοπτέρου, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση.

Η οικογένεια του 21χρονου, καθ’ όλη τη διάρκεια της εξαφάνισης του, δεν σταμάτησε ποτέ να τον αναζητά. Ταξίδεψαν στην Κρήτη για να βρίσκονται κοντά στις έρευνες, ελπίζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ο Γιόχαν θα εντοπιστεί ζωντανός.

Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής (14.03.2025), το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε όταν ο Γιόχαν βρέθηκε νεκρός σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο από μια ομάδα εθελοντών ορειβατών.

Αντιμέτωπη με αυτή την τραγική εξέλιξη, η οικογένεια του Γιόχαν προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση, αποχαιρετώντας τον και ευχαριστώντας όσους τους υποστήριξαν και βοήθησαν στις έρευνες. Στην ανάρτησή τους αναφέρουν πως όλα δείχνουν ότι ο 21χρονος υπέκυψε στις ακραίες συνθήκες του κρύου και της εξάντλησης.

«Υπέκυψε σε ακραίο κρύο και εξάντληση»

«Ο μικρός μας αδερφός Γιόχαν είχε ένα τραγικό ατύχημα στα Λευκά Όρη της Κρήτης στις 13 Φεβρουαρίου 2025. Μια ομάδα έξι τοπικών εθελοντών ορειβατών ξεκίνησε να αναζητήσει τον Γιόχαν χθες, στις 13 Μαρτίου 2025, σε συντονισμό μαζί μας.

Πέρασαν τη νύχτα σε ένα ορεινό καταφύγιο και βρήκαν τον Γιόχαν σήμερα το πρωί, 14 Φεβρουαρίου, νεκρό. Η αυτοψία εκκρεμεί ακόμα, αλλά όλα δείχνουν ότι υπέκυψε σε ακραίο κρύο και εξάντληση. Κατάφερε να περιηγηθεί με επιτυχία σε όλα τα δύσκολα σημεία της διαδρομής, αλλά στο τέλος κατέρρευσε στο μονοπάτι.

Αγαπήσαμε βαθιά τον Γιόχαν, σήμαινε τα πάντα για εμάς, και ο πόνος της απώλειάς του είναι ανυπολόγιστος. Αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό – για εμάς, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συναδέλφους και όλους όσους τον γνώριζαν. Θα τον κρατήσουμε στις καρδιές μας για το υπόλοιπο της ζωής μας και θα μας λείπει τρομερά.

Θέλουμε να εκφράσουμε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους εμπλέκονται στην έρευνα. Σήμαινε τόσα πολλά για εμάς που τόσοι πολλοί εθελοντές ήρθαν να βοηθήσουν. Χωρίς εσάς, η εύρεση του Γιόχαν δεν θα ήταν δυνατή. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους ορειβάτες που τον βρήκαν χτες το πρωί!

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας υποστήριξαν αυτό το διάστημα – για τα ευγενικά σας μηνύματα, για όλες τις συμβουλές και τις πληροφορίες που μοιραστήκατε και που κρατήσατε τον Johann στις σκέψεις σας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μετά τα 40άρια έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας - Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κιλκίς την Πέμπτη
Τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν την Παρασκευή, με τον υδράργυρο να πέφτει κατά 10 βαθμούς ενώ βροχές αναμένονται ακόμη και στην Αττική
Κακοκαιρία
Φωτιά στο Μάτι: Αυτός είναι ο ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν αταυτοποίητα ανθρώπινα υπολείμματα»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και ζητεί ποινική διερεύνηση για πιθανές λανθασμένες ταφές και τη διαχείριση των σορών μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018
Ομαδικός τάφος για φωτιά στο Μάτι
7
Στο μικροσκόπιο βίντεο ντοκουμέντο έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου – Ο άνδρας με τον χαρτοφύλακα και το άτομο που τον ακολουθεί
Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται ένας άνδρας να περπατά επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και πίσω να ακολουθεί άλλος άνδρας - Οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για θύμα και φερόμενο δράστη
Πλάνα έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου
Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη για τα 14 χρόνια από την επίθεση στην Πάρο - «Δεν συμβιβάζομαι σε αυτό που σου επέβαλλε ένα τέρας»
Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα βιασμού από έναν Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια, καθηλώνοντάς την για πάντα σε αμαξίδιο
Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη 13