Ελλάδα

Χανιά: «Ξηλώνεται» η αστυνομική διεύθυνση με εντολή του πρωθυπουργού μετά το φρικτό τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη

Με απόφαση του πρωθυπουργού οι αξιωματικοί που θα τοποθετηθούν στην θέση τους, θα είναι από την Αθήνα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «ξηλώνεται» η αστυνομική διεύθυνση Χανίων μετά το τροχαίο δυστύχημα με νεκρό τον 22χρονο Παναγιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής που θα τοποθετηθεί, θα είναι από την Αθήνα.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά με θύμα τον νεαρό Παναγιώτη και την αμέλεια που επέδειξαν οι αστυνομικοί στον τροχονομικό έλεγχο κατά τον οποίο δεν συνέλαβαν, ως όφειλαν, τον 45χρονο οδηγό της Porsche που βρέθηκε σε κατάσταση υπερβολικής μέθης, λίγη ώρα προτού προκαλέσει το δυστύχημα. 

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές και αφού προχώρησε η έρευνα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απομακρυνθούν όλοι όσοι είναι σε ηγετικές θέσεις στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων και μάλιστα οι αξιωματικοί που θα τοποθετηθούν στην θέση τους, να είναι από την Αθήνα. 

Η αιτία αυτής της απόφασης εκτός από την παράβαση πολλών κανόνων από τους αστυνομικούς, εδράζεται και στην εντοπιότητα, η οποία πολλές φορές παίζει καθοριστικό ρόλο στην μη αντιμετώπιση παραβάσεων. 

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στη Λεωφόρο Σούδας (11.01.25), όταν η μαύρη Porsche του 45χρονου συγκρούστηκε μετωπικά με το λευκό αυτοκίνητο του 22χρονου Παναγιώτη. 

Σε συγκλονιστικά βίντεο από το δυστύχημα στα Χανιά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται η σφοδρότητα της σύγκρουσης, με τα δύο οχήματα να εκτινάσσονται σε αντίθετες κατευθύνσεις και να γίνονται σμπαράλια. 

Οι αστυνομικοί που δεν ακολούθησαν την αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του 45χρονου οδηγού, συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής με εντολή εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Χθες, η εισαγγελία Χανίων με μία ανακοίνωσή της διέψευσε τους ισχυρισμούς πως έχει δώσει πάγια εντολή στην ΕΛΑΣ να μην συλλαμβάνει στο πλαίσιο του αυτόφωρου οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά να ακολουθεί τη διαδικασία των μηνύσεων.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των αστυνομικών ισχυρίστηκε, μιλώντας στο Live News, πως με εντολές ανωτέρων, δεν συνελήφθη ο 45χρονος οδηγός της Porsche και επιχειρηματίας.

«Οι αστυνομικοί, ως είθισται, την επόμενη ημέρα θα προέβαιναν σε μήνυση. Έκαναν σωστά τη δουλειά τους, γιατί αυτές τις εντολές είχαν από την υπηρεσία τους. Ο κάθε αστυνομικός δεν παίρνει τον εισαγγελέα τηλέφωνο αλλά ειδοποιείται η προϊστάμενη αρχή, ο διοικητής, και αυτός οφείλει να ενημερώσει τον εισαγγελέα. Ήταν εντολές ανωτέρων», είπε χαρακτηριστικά.

Αύριο, Τετάρτη (15.01.25) ο 45χρονος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το τροχαίο δυστύχημα, έχοντας έρθει αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μαϊμού» φάρμακα και ψεύτικοι γιατροί σε πανευρωπαϊκό κύκλωμα – Ασθενείς διέκοψαν τις θεραπείες τους, έρευνα στην Αττική
«Μαϊμού» φάρμακα, ψεύτικοι γιατροί που υπόσχονταν θεραπεία για σοβαρές ή ανίατες ασθένειες - Σε αρκετές περιπτώσεις ασθενείς σταμάτησαν τις κανονικές θεραπείες τους πιστεύοντας ότι τα σκευάσματα ήταν πραγματικά φάρμακα
iStock
Δολοφονία η εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα στη Μάνη – Ψάχνουν τον σύζυγό της στις ΗΠΑ για να τον συλλάβουν
Αν και δεν έχει βρεθεί η σορός της 57χρονης, οι δικαστικές Αρχές θεωρούν πως τα στοιχεία επαρκούν ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του συζύγου της για ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
H 57χρονη Χριστίνα Εξαρχουλέα
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε επίσης πως πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων τύπου γουρούνας, λέγοντας ότι «χρειάζεται πλήρης απαγόρευση αυτού του είδους οχήματος από τη χώρα»
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση 8
Εικόνες από το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους όπου ζούσαν 3 παιδιά σε άθλιες συνθήκες - Δωμάτια γεμάτα σκουπίδια και βρωμιά
Χειρότερη η κατάσταση στην κουζίνα, όπου κυριαρχεί το μαύρο και η βρωμιά - Σκουπίδια και πιάτα έχουν γίνει ένα μέσα σε ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα σπίτι
Άθλιες οι συνθήκες στο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους
20
Φέρετρο, βάρκα ως και αντιδραστήρια αιματολογικών τεστ – Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψαν από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από όλες τις γειτονιές, ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους
Σκουπίδια σε κάδους