Ελλάδα

Χανιά: Το πεντάλεπτο ΚΑΡΠΑ της μητέρας γιατρού που έσωσε τη ζωή του 2χρονου παιδιού της που έπεσε σε πισίνα

Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον Καβρό Χανίων, όταν το 2χρονο αγοράκι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον πυθμένα της πισίνας. Η μητέρα του, που είναι γιατρός, του έκανε ΚΑΡΠΑ για περίπου πέντε λεπτά, καταφέρνοντας να το επαναφέρει στη ζωή.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (25.07.2026) στον Καβρό Αποκορώνου Χανίων, όταν το αγοράκι από τη Γερμανία ανασύρθηκε από την πισίνα λιπόθυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το παιδί ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του, άρχισαν να το αναζητούν με αγωνία.

Λίγο αργότερα το εντόπισαν στον πυθμένα της πισίνας της βίλας στην οποία έμεναν, χωρίς τις αισθήσεις του, έχοντας παραμείνει εκεί για περίπου δύο έως τρία λεπτά.

Η μητέρα του παιδιού, η οποία είναι γιατρός, ξεκίνησε αμέσως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και επί περίπου πέντε λεπτά έδινε μάχη για να το επαναφέρει.

Οι προσπάθειές της απέδωσαν, καθώς το παιδί ανέκτησε σημεία ζωής, ενώ στη συνέχεια στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες συνέχισαν τις προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασής του.

Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το παιδί παρουσίασε μειωμένη συνείδηση.

Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το δίχρονο βρέθηκε μέσα στην πισίνα, ενώ η αγωνία όλων στρέφεται πλέον στην πορεία της υγείας του μικρού παιδιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ζούσε, του χορηγήσαμε οξυγόνο» - Τι λέει ο διασώστης που εντόπισε τον τραγουδιστή μέσα στην κλινική
«Οι δύο γιατροί μας είπαν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης πήγε για μια θεραπεία και πριν ξεκινήσει υπέστη καρδιακή ανακοπή και ότι ξεκινήσανε να κάνουν και αυτοί προσπάθειες αναζωογόνησης» λέει ο διασώστης που μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ελπίς
Γιώργος Μαζωνάκης
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Τον είδα το Σάββατο, ήταν τρεις μέρες άυπνος, δεν ήταν καλά» λέει στενός φίλος του στο newsit.gr
Στενός φίλος του καλλιτέχνη μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση - «Φοβάμαι ότι μπορεί να έπαθε θρόμβωση, να βούλωσε κάποια αρτηρία»
Γιώργος Μαζωνάκης 10
Αργολίδα: Πέθανε ο ιερέας που είχε καταρρεύσει στη διάρκεια της θείας λειτουργίας τον Αύγουστο
Το μεσημέρι, μετά από έντονη αδιαθεσία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει
Εκοιμήθη ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου στην Πουλλακίδα Αργολίδας