Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Χάος στην Αθήνα! Απεργίες, κλειστοί δρόμοι και πορεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Χάος στην Αθήνα! Απεργίες, κλειστοί δρόμοι και πορεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Και ενώ στην Βουλή αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στους δρόμους της Αθήνας το κλίμα είναι ιδιαίτερα έντονο. Από την μία έχουμε τις απεργίες στα ΜΜΜ που κάνουν δύσκολη την ζωή του επιβατικού κοινού αλλά και των οδηγών και από την άλλη έχουμε πορεία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ και εργατικά συνδικάτα πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (14.06.2018) για να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την Βουλή. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου στο ύψος της πλατείας Ομονοίας και η Πειραιώς στο ύψος της οδού Σωκράτους.

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, το Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που διαψεύδουν την κυβέρνηση όσον αφορά τα περί επαναφοράς των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων μετά το τέλος των μνημονίων, αντιθέτως ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Το ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, επαναφορά και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, καθώς και να μη γίνεται κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από την πορεία στην Αθήνα

Δείτε τα βίντεο

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις