Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Πιο σκληρά μέτρα για τους απείθαρχους για να μην πάρουν τους άλλους στον λαιμό τους ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σαρωτικοί έλεγχοι για τον κωδικό Β4.

Σκληρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με διπλασιασμό προστίμων αλλά και σαρωτικούς ελέγχους για το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ.Χαρδαλιάς είπε όμως ακόμα ότι οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους. Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει.

«Για να προασπίσουμε την προσπάθεια είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα»:

Το πρώτο είναι ότι από το Μεγάλο Σάββατο 18/04 στις 21.00 και ως τη Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα – δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη – επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα, η κατ΄εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα. Σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι 2 άτομα ανά όχημα. Καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επανέλαβε ότι θα είναι κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς, όπως και τα κοιμητήρια.

Δείτε τις δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις