Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Χειροκροτήματα στην Τουρκία για τη δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους σεισμόπληκτους

Χειροκροτήματα στην Τουρκία για τη δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους σεισμόπληκτους

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν στην Τουρκία τη δεύτερη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τους πληγέντες των φονικών σεισμών που συγκλόνισαν τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας σχεδόν 20 ημέρες πριν.

Η δεύτερη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε χθες (24.2.2023) και έφτασε σήμερα στην Τουρκία. Πρόκειται για φορτίο 40 τόνων, το οποίο έφτασε στα Άδανα και από εκεί στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Κατά τη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού, οι εθελοντές και το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που στελεχώνουν τη 2η ανθρωπιστική αποστολή βλέπουν συγκινημένοι δεκάδες Τούρκους πολίτες να τους χειροκροτούν και να τους ευχαριστούν, είτε πεζοί είτε μέσα από τα οχήματά τους, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά των Ελλήνων και του Ε.Ε.Σ. σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα τους.

Σημειώνεται ότι, σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος Πρόξενος στην Ελλάδα, Αϊκούτ Ουνάλ, συνεχάρη και κατευόδωσε την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά και διασωστικό όχημα), τονίζοντας ότι η προσφορά τους αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και απόλυτα αναγκαία για τους ανθρώπους που από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάλογη δράση του Ε.Ε.Σ. που στοχεύει στην ανακούφιση των πληγέντων του καταστροφικού σεισμού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, όταν ενημερώθηκε από τους εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο, ανέφερε: 

«Ήταν ένα ισχυρό και απόλυτα θετικό μήνυμα αναγνώρισης των συνεχών προσπάθειών που καταβάλει ο Ε.Ε.Σ. για να συμπαρασταθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στον τουρκικό λαό που έχει υποστεί μια βιβλική καταστροφή. Τούτο επιτείνει περαιτέρω την ήδη ειλημμένη απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας  στην Τουρκία  και την Συρία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις