Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Χειροπέδες σε 30χρονο που ανέβασε φωτογραφίες ανήλικης σε Facebook και Instagram

Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στη σύλληψη ενός 30χρονου Έλληνα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. αφού στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο μιας 15χρονης κοπέλας, τις οποίες απέσπασε, και δημοσιοποίησε στα social media, Facebook και Instagram.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος μιλούσε μέσω εφαρμογών social media με την ανήλικη, έχοντας φωτογραφίες στην κατοχή του, τις οποίες μόνταρε και μετέπειτα απειλούσε την 15χρονη ότι θα τις «ανεβάσει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανήλικη, υπό τον φόβο των απειλών, έστειλε περισσότερες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στον 30χρονο, τις οποίες αυτός, τελικά, δημοσίευσε.

Το περιστατικό το ανακάλυψαν οι γονείς της κοπέλας, οι οποίοι έκαναν και τη σχετική καταγγελία στην αστυνομία. Η υπόθεση έφτασε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου έγινε άρση απορρήτου και έτσι ο άνδρας, που μένει στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Τέσσερις συνολικά οι συλλήψεις για υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν τέσσερις, συνολικά, υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα. Για τον 30χρονο σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγείται στο αυτόφωρο.

Οι συλληφθέντες είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και προχώρησαν σε λήψη πλήθους αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο υποθέσεις, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center), σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του
διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατέχουν και διακινούν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη στη χώρα μας. Οι υποθέσεις έφτασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία προχώρησε σε άρση απορρήτου για τη σύλληψη των εμπλεκόμενων.

Στη συνέχεια από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ
εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι, πέντε κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις