Στο «μικροσκόπιο» των αρχών είχε μπει τον τελευταίο μήνα ένας άγνωστος ο οποίος είχε ξαφρίσει περίπτερα και φαρμακεία σε Δάφνη, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη και Άγιο Δημήτριο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Μετά από έρευνα που έκαναν οι αρχές για τις ληστείες στα περίπτερα και στα φαρμακεία, όπου ο δράστης κρατώντας μαχαίρι απειλούσε τους εργαζόμενους για να πάρει όσα λεφτά είχαν μέσα τα ταμεία, εν τέλει έφτασαν στα ίχνη του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το πρωί της Δευτέρας (30.06.2025) αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δάφνης – Υμηττού βρέθηκαν έξω από το σπίτι του 34χρονου με σκοπό να τον συλλάβουν.
Εκεί βρήκαν έναν 42χρονο ο οποίος άρχισε να φωνάζει με σκοπό να ειδοποιήσει τον 34χρονο και να γλιτώσει την σύλληψη.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τόσο τον 34χρονο όσο και τον 42χρονο με τον δεύτερο να κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, βία κατά υπαλλήλων και ληστεία κατά συναυτουργία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπαίνοντας στο σπίτι του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν ρούχα που είχε χρησιμοποιήσει σε ληστείες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 34χρονος τον τελευταίο μήνα, είτε μόνος είτε με τον 42χρονο ή με άλλη συνεργό του (έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται) έκανε ληστείες με την απειλή μαχαιριού ή με χρήση σωματικής βίας σε βάρος των υπαλλήλων αφαιρώντας χρηματικά ποσά.
Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις ληστειών σε Δάφνη, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη και Άγιο Δημήτριο.
Ο 34χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές για πλήθος αδικημάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.