Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

«Χειροπέδες» σε 4 μέλη σπείρας που ξάφριζε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών

«Χειροπέδες» σε 4 μέλη σπείρας που ξάφριζε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών

Μετά από εντάλματα που είχαν εκδοθεί συνελήφθησαν σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τέσσερις άνδρες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ένα 51χρονο αλλοδαπό και σε τρεις Έλληνες ηλικίας 48, 50 και 48 ετών μέλη σπείρας που κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι 4 άντρες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Οι συλληφθέντες φέρονται ότι τουλάχιστον από το 2020 έχουν συγκροτήσει σπείρα που έκανε απάτες.

Συγκεκριμένα αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων. Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράσης υπολογίζεται τουλάχιστον σε 124.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις