Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Χειροπέδες στο «πρωτοπαλίκαρο» του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χειροπέδες στο «πρωτοπαλίκαρο» του Νίκου Μιχαλολιάκου

Συνελήφθη από την κρατική ασφάλεια στο Πόρτο Ράφτη ο Σωτήρης Δεβελέκος, πρώην πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά δικηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση είχε γίνει στις 25 Φεβρουαρίου 2018 στον Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Ήταν επίθεση ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και τα αποτυπώματα του Σωτήρη Δεβελέκου είχαν βρεθεί σε ένα κράνος που είχαν αφήσει πίσω τους οι δράστες.

Ο 34χρονος, άλλοτε «πρωτοπαλίκαρο» του Νίκου Μιχαλολιάκου, συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη το απόγευμα της Πέμπτης (14.01.2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έπειτα από ένταλμα του ανακριτή Πειραιά, με το οποίο κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της «απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις