Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Χοντραίνει το “παιχνίδι” στα Ίμια η Άγκυρα – “Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα”

Χοντραίνει το “παιχνίδι” στα Ίμια η Άγκυρα – “Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα”

– Προκλήσεις και προπαγάνδα στα Ίμια από την Άγκυρα
– Ο Ερντογάν έστειλε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και την ηγεσία στρατού, αεροπορίας και ναυτικού
– Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Τούρκος στρατηγός: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας θα προασπίσουν τα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα
– Μπαράζ προπαγανδιστικών φωτογραφιών από την “επίσκεψη” στα Ίμια
– Επτά λεπτά έμεινε στην περιοχή η τουρκική πυραυλάκατος παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα
– ΥΕΘΑ: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα λάβουμε μέτρα αν χρειαστεί
ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ

Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από το θάνατο τριών Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, στο τέλος της κρίσης του ’96 στα Ίμια όταν Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από τη σύρραξη και λίγα 24ωρα μετά την απόφαση – σταθμό του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους 8 αξιωματικούς που ζητούν άσυλο γιατί κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες, η Τουρκία φρόντισε να προκαλέσει ξανά. Και να χρησιμοποιήσει ως “όπλο” της την προπαγάνδα.

Είναι σαφές πως στόχος του Ερντογάν και του στρατού που συνεχίζει να τον στηρίζει (όσοι φυσικά έχουν παραμείνει στις θέσεις τους μετά τις καρατομήσεις και τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου) είναι να “εξάγουν” την κρίση για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας.

Γι’ αυτό και ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τους αρχηγούς του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας έκανε «αιφνιδιαστική επίσκεψη» (σ.σ. έτσι παρουσιάζει την είδηση η εφημερίδα Sabah!) στη ναυτική βάση Aksaz στην Αλικαρνασσό κι από εκεί επιβιβάστηκε σε πυραυλάκατο, που συνοδευόμενη από δυο λέμβους με κομάντος, και έφτασε ως τις βραχονησίδες των Ιμίων!

Όπως αναφέρει το OnAlert.gr σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, η κατάσταση βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αναλόγως με τυχόν περεταίρω εξελίξεις.

Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής (29.01.2017) περίπου στις 11:00. Οι Τούρκοι φρόντισαν, μέσα από την επίσημη σελίδα του αρχηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό για να τονώσουν την προπαγάνδα τους.

Η Πυραυλάκτος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και οι δυο λέμβοι μεταφοράς βατραχανθρώπων που τη συνόδευαν προσέγγισαν τις βραχονησίδες των Ιμίων, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ένα μίλι πριν από τα Ίμια, η κανονιοφόρος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού “Κραταιός” και σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν στην περιοχή, κάλεσαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα τουρκικά πλοία έμειναν στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων επτά λεπτά, πριν τελικά αποχωρήσουν και επιστρέψουν στην Αλικαρνασσό και ενώ η ελληνική κανονιοφόρος και το Λιμενικό παρακολουθούσαν κάθε τους κίνηση.

Και αφού φρόντισε με προπαγανδιστικές πληροφορίες να… “τονώσει” το φρόνημα των Τούρκων για την τουρκική παρουσία στο Αιγαίο, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας φρόντισε να προκαλέσει ακόμη περισσότερο! «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξήσουν τις προσπάθειες τους για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας εναντίον των Εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου που συνοδεύει τις φωτογραφίες από τα Ίμια.

Φυσικά, στην ανακοίνωση τα Ίμια αναφέρονται ως “Καρντάκ” και ο Τούρκος στρατηγός συνεχίζει λέγοντας πως «ως Τουρκικός Στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο».

Επιπλέον τονίζει ότι «η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».

Με πληροφορίες από OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε