Ελλάδα

Χωρίς Μετρό έως τις 10:00 η Αθήνα

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα (17.12.2019) όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τοι Μετρό για τις μετακινήσεις τους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αιφνιδιαστικά, χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως σήμερα θα γίνει στάση εργασίας στο Μετρό.

Η στάση εργασίας ξεκίνησε από τις 05:00 (έναρξη της βάρδιας) και θα διαρκέσει έως τις 10:00 το πρωί. Που σημαίνει πως τα δρομολόγια του Μετρό θα αποκατασταθούν μετά τις 10 και.

Η αιφνιδιαστική στάση εργασίας ανάγκασε πολλούς απ’ όσους χρησιμοποιούν το μέσο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, είτε αυτό σημαίνει πως πήραν τα αυτοκίνητά τους είτε στράφηκαν σε άλλα Μέσα Μεταφοράς.

Γιατί γίνεται η στάση του Μετρό

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, η στάση εργασίας στο Μετρό είναι προειδοποιητική. Απαιτούν την πρόσληψη τακτικού προσωπικού και την ανάκληση των μετακινήσεων που αποφασίσθηκε από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις (700) και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα. Η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει.

Την στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στην “ρύθμιση” της ζωής των εργαζομένων.

Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το ΣΕΛΜΑ απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων. Κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη Τούρκος στην Ελλάδα, με ερυθρά αγγελία της Interpol: Κατασχέθηκαν 5.300 φαρμακευτικά σκευάσματα που είχε για διακίνηση
Ο 43χρονος αναζητούνταν για να εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για απόδραση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, διακίνηση παράνομων όπλων, σωματική βλάβη, πλαστογραφία, απειλή με χρήση όπλου, απείθεια και διενέργεια παράνομων παιγνίων
ΕΛΑΣ
Καρέ - καρέ η εισβολή διαρρηκτών σε κατάστημα στη Ρόδο: Γύρισαν την κάμερα στον τοίχο και έσπασαν την τζαμαρία
Στην ομάδα συμμετείχαν ένας ενήλικος άνδρας, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καθώς και δύο 12χρονοι ανήλικοι που φορούσαν κουκούλες
Ρόδος
Βίντεο ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού νεαρών από μέλη της συμμορίας των βορείων προαστίων – Διάλογοι «φωτιά» μεταξύ μαθητών και των ανήλικων «βαρόνων»
Σοκάρουν οι διάλογοι των δύο συμμοριών ανηλίκων που δρούσαν ως dealers ναρκωτικών στα βόρεια προάστια της Αττικής προμηθεύοντας ακόμα και κοκαΐνη σε παιδιά 13 ετών σε σχολεία και παιδικές χαρές
Ανήλικοι 20