Ελλάδα

Χωρίς σελφ τεστ αλλά με μάσκα μετά το Πάσχα οι μαθητές στα σχολεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χωρίς σελφ τεστ για τον κορονοϊό, αλλά με μάσκες θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία οι μαθητές, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ 1.

Αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα προφύλαξης που θα ισχύσουν στις τάξεις, όπου παιδιά θα έχουν νοσήσει, όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι «παρατηρείται σταθεροποίηση στον πληθυσμό και μείωση των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα», ενώ προσέθεσε, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν απαιτείται πια αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ειδικών, το υπουργείο, συνέχισε ο κ. Κόπτσης, συμφώνησε, λαμβάνοντας υπόψη ότι «ο καιρός καλυτέρεψε και τα μέτρα απέδωσαν».

Σχετικά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Κόπτσης ενημέρωσε ότι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είναι η 15η Ιουνίου, για τα γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα λύκεια η 20ή Μαΐου.

Οι εξετάσεις στο γυμνάσιο θα διεξαχθούν στις 1-15 Ιουνίου και στο λύκειο στις 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους μαθητές των ΓΕΛ είναι προγραμματισμένες για τις 1- 15 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ στις 1-17 Ιουνίου, ενώ στις 18-30 Ιουνίου θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τρομακτικά βίντεο από τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου - Ουρλιαχτά, φωτιά και κυνηγητό
Σοκ προκαλούν τα πλάνα από το Μαθηματικό, φοιτητές έτρεχαν και ούρλιαζαν έντρομοι, έκανε έφοδο η ΕΛΑΣ ενώ φαίνεται η στιγμή που έχει πάρει φωτιά το μπουφάν ενός νεαρού
Ζωγράφου
«βλέπΩ διαφΟρετικά»: Ημέρα διαλόγου και δράσης «Αυτισμός και συμπερίληψη στη δημιουργική βιομηχανία»
Η εκδήλωση, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου του MEGA, Γλυκερίας Νικολοπούλου, θα φέρει κοντά εκπροσώπους της επιστήμης, της επαγγελματικής κατάρτισης και του επιχειρείν
«βλέπΩ διαφΟρετικά»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η αναισθησιολόγος που προμήθευε κατασταλτικές ουσίες στην 56χρονη δεν ήταν εγγεγραμμένη στον ΙΣΑ
Η ανειδίκευτη γιατρός και η αναισθησιολόγος ιδιωτικής κλινικής από όπου φέρεται να αφαιρούσε προποφόλη μιδαζολάμη και άλλες ουσίες για να προμηθεύσει το ιατρείο της Καρνεάδου
Γιώργος Μαζωνάκης