Ελλάδα

Χριστίνα Τσάκωνα: «Δεν ξέρουμε από τι πέθανε το παιδί μας», λέει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού

Τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της είχε αναλάβει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που τέθηκε σε αναστολή μετά την εκδίκαση της υπόθεσης Πισπιρίγκου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου του 2023, όταν μια 20χρονη δόκιμος στο Εμπορικό Ναυτικό– που είχε ταξιδέψει με δεξαμενόπλοιο στην Ινδία-, έχανε τη μάχη με τη ζωή της.

Η νεαρή δόκιμη πλοίαρχος αρρώστησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα στην Ινδία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Σουέζ της Αιγύπτου.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της εταιρείας και αμέσως εισήχθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και στη συνέχεια σε νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή 15 ημέρες μετά.

Τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της είχε αναλάβει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Τσάκωνα έχει τεθεί σε αναστολή με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης μετά την εκδίκαση της υπόθεσης Πισπιρίγκου και την παραπομπή της για να ελεγχθεί για ψευδή κατάθεση.

Η κ. Τσάκωνα 1,5 χρόνο μετά τον θάνατο της 20χρονης κοπέλας δεν είχε παραδώσει ακόμα την ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με το Live News. Η κ. Τσάκωνα απάντησε σε αυτό μέσω του δικηγόρου της Κωνσταντίνο Ντάλτα λέγοντας πως δεν πρόλαβε να βγάλει το πόρισμά της μόλις για δύο ημέρες.

«Η νεκροτομή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2023. Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων βγήκαν μετά από 10 μήνες. Επειδή όμως η ιατροδικαστής χρειαζόταν κάποιες διευκρινήσεις, έκανε τρεις υπενθυμίσεις στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο για να στείλουν τα αποτελέσματα τέλη Φεβρουαρίου 2025.

Η οικογένεια της θανούσης είχε ενημερωθεί ότι θα λάμβανε το πόρισμα την Παρασκευή 21/3 αλλά η κυρία Τσάκωνα μπήκε σε αναστολή στις 19/03 ως εκ τούτου δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και να τους δοθεί κανέναν πόρισμα».

«Δεν ξέρουμε από τι πέθανε το παιδί μας»

Η μητέρα της 20χρονης, Μαρία Κουτσουμπάρη, μιλώνταςσήμερα (28.03.2025)  στο LIVE NEWS είπε πως ακόμη περιμένουν να μάθουν από τι έφυγε η κόρη τους.

«Δεν γίνεται 1,5 χρόνο μετά να μην ξέρουμε από τι έφυγε το παιδί μας. Περιμένουν και άλλοι το πόρισμα για να δούμε πού θα απευθυνθούμε. Όταν έφτασε στο Ντουμπάι εμφάνισε κάποια εξανθήματα στο χέρι της, μετά μπήκε στο πλοίο για να ταξιδέει στην Ινδία και επιδεινώθηκε.

Είχε πόνο στα κόκαλα, πυρετό και βγήκε από τα πλοίο 1 Σεπτέμβρη και έφτασε στην Αθήνα. Μπήκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ήταν χάλια τότε. Έμεινε για 17 ημέρες, επανήλθε, αλλά κάποια στιγμή άλλαξαν όλα και η πορεία ήταν πολύ γρήγορη», σημείωσε η μητέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς» στη Λάρισα
Το μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της πόλης, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στην αεροπορική βάση για τον εορτασμό
Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς»
20
Τα μηνύματα που έστελναν τα μέλη του κυκλώματος με τη φοροδιαφυγή και τους «αχυρανθρώπους» - «Κάνω έναρξη τον νέο με την πιτσαρία, κάνε πιστοποίηση της ταυτότητας»
Είχαν στήσει τέσσερα δίκτυα με επικεφαλής δικηγόρους και λογιστές και τα οποία έλεγχαν δεκάδες καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης χρησιμοποιώντας διάφορους «αχυρανθρώπους», από σερβιτόρους, πορτιέρηδες και λαντζέρισες μέχρι και... νεκρούς
18 συλλήψεις από την ΑΑΔΕ 104
Ερρίκος Πετιλόν: Οι έρωτες με την Ούρσουλα Άντρες και την πριγκίπισσα Στεφανί, η οικονομική καταστροφή και η φυλάκιση στο Μαϊάμι για ναρκωτικά
Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η φωτογράφος Καλλιόπη τον εντόπισε στο νησί και του πρότεινε φωτογράφιση για την ιταλική Vogue
Ο Ερρίκος Πετιλόν 28