Ελλάδα

Χρήστος Γιαλιάς: «Χοντροκομμένη» η δολοφονία του, «οι εκτελεστές ρίσκαραν» λέει ο Κούγιας

«Χοντροκομμένη» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος για χρόνια υπήρξε δικηγόρος του επιχειρηματία, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (7.2.2024) κοντά στο σπίτι του στη Μάνδρα

«Είναι χοντροκομμένη ανθρωποκτονία γιατί οι δράστες εκ τύχης δεν συνάντησαν άλλα πρόσωπα, κυρίως τον έναν εκ των φυλάκων του σπιτιού, που υπήρχε λόγω της ληστείας στην οποία είχε πέσει θύμα ο Γιαλιάς προ 2-3 ετών» είπε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Μάνδρα.

«Έπαιξαν πολύ με την τύχη οι δολοφόνοι, γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί το ένα ή τα δύο άτομα, ήταν επί 24ωρου στο σπίτι καθώς οι άλλοι δύο (σ.σ. από την ομάδα φύλαξης του Χρήστου Γιαλιά) ήταν στο εργοστάσιο» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Αυτοί που του αφαίρεσαν τη ζωή ρίσκαραν πολύ γιατί σε δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί ο προστάτης του, που είναι αποτελεσματικός» και εκτίμησε ότι είναι μια «εύκολη υπόθεση» για την ΕΛΑΣ.

«Αυτοί που το έκαναν, γνώριζαν ότι στο σημείο της δολοφονίας δεν υπήρχαν κάμερες» και ξεκαθάρισε ότι στην υπόθεση, σύμφωνα με την οικογένεια, δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση ο πρώην συνέταιρος του Γιαλιά με τον οποίο είχε μια σκληρή αντιδικία τον τελευταίο χρόνο.

Όπως είπε «την προηγούμενη μέρα εκδόθηκε ένα απαλλακτικό βούλευμα για τον Χρήστο Γιαλιά και την κόρη του και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

 

Για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Χρήστου Γιαλιά είπε πως «είχε μια ευρεία επιχειρηματικότητα με νόμιμο τρόπο. Εάν σε αυτή υπήρχε κάποιος είτε από φθόνο είτε από αντιδικία με προσωπικό λόγο να τον μισούσε και να ήθελε να τον σκοτώσει δεν το γνωρίζω» ενώ χαρακτήρισε «βρωμιά ότι ήταν τοκογλύφος ή έμπορος ναρκωτικών».

Ο Αλέξης Κούγιας απέρριψε κάθε εμπλοκή του επιχειρηματία στη δολοφονία της πρώην συζύγου του λέγοντας ότι «τα τρία παιδιά του, ανάμεσά τους μια κόρη 22 ετών που έχει εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και ο μεγάλος του γιος είναι αντιδήμαρχος Μάνδρας, δεν θα δέχονταν να είναι μαζί με τον δολοφόνο της μητέρας τους»

Τέλος, εξήγησε ότι το σπίτι του επιχειρηματία «είχε φύλαξη γιατί το κτήμα ήταν τεράστιο, ξεκινά από τους πρόποδες της πλαγιάς και φτάνει μέχρι την κορυφή. Ο Γιαλιάς επέλεξε να έχει ένα σπίτι σε ερημικό σημείο. Αν είχε φόβους, δεν θα επέλεγε αυτό το σημείο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με ελικόπτερο η μεταφορά των 4 νεκρών από τα Βαρδούσια όρη - «Δεν είχε μεγάλη εμπειρία», λέει ο θείος ενός εκ των ορειβατών
Η επιχείρηση ανάσυρσής τους είναι δύσκολη και καθοριστική είναι η συνδρομή μιας έμπειρης ορειβατικής ομάδας που προπορεύεται και στην συνέχεια ακολουθούν τα σωστικά συνεργεία
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλείνουν στις 12 το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων - Κινητοποιήσεις σε Νίκαια και Χαλκίδα
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν  προγραμματίσει αποκλεισμό για τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς
Το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα
62
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
13