Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρήστος Παππάς: Αυτό ήταν το σχέδιο διαφυγής του στο εξωτερικό

Χρήστος Παππάς: Αυτό ήταν το σχέδιο διαφυγής του στο εξωτερικό

Λίγοτερο από 48 ώρες έχουν περάσει από τη σύλληψη του -επί εννέα μήνες καταζητούμενου- Χρήστου Παππά, σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου, και νέες αποκαλύψεις για το σχέδιο διαφυγής του βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής σχεδίαζε να φύγει στην Ιταλία, με πλοίο, είτε από την Πάτρα, είτε από την Ηγουμενίτσα. Τα σενάρια για τη διαφυγή του στο εξωτερικό ήταν δύο: είτε να έβγαζε πλαστή ταυτότητα, είτε να κρυβόταν σε κάποιο φορτηγό με εμπορεύματα, του οποίου ο οδηγός θα ήταν στο “δίκτυο” υποστηρικτών του Χρήστου Παππά. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το lockdown μπλόκαρε τα σχέδια του, ωστόσο στην πορεία τον ωφέλησε, καθώς -όντας κλεισμένος στο διαμέρισμα του Ζωγράφου- κατάφερε να χάσουν τα ίχνη του οι αρχές. Η 52χρονη Ουκρανή που τον έκρυβε φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που άφηνε σε συγκεκριμένο σημείο σημειώματα που έστελνε ο Χρήστος Παππάς στην οικογένεια του. Να υπενθυμίσουμε ότι η σύζυγος του ζει στις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο τελικός προορισμός του Νο2 της Χρυσής Αυγής. 

Μετά τη σύλληψη του, τα κινητά και το λάπτοπ του βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τους ανθρώπους, με τους οποίους είχε επαφή όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τις κινήσεις που έκανε για να “σβήσει” τα ίχνη του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις