Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρήστος Παππάς: Έρευνες σε παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι στο Βελιγράδι για τον φυγόποινο νεοναζί

Χρήστος Παπάς Χρυσή Αυγή
Φωτογραφία αρχείου

Μέχρι τη Νότια Αφρική έφτασαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά. Πέρασε τα σύνορα ντυμένος μοναχός.

Στα ίχνη του φυγόποινου νεοναζί και υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ, ιδιαίτερα έπειτα από την έκδοση Διεθνούς Εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Χρήστου Παππά, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, για το σύνολο σχεδόν της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί σε τέσσερις συγκεκριμένες χώρες τόσο στην «Γηραιά Ήπειρο» όσο και στην αφρικανική, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για σχέσεις του φυγόποινου ακροδεξιού με νεοναζιστικές ομάδες στις συγκεκριμένες χώρες.

Ωστόσο, οι έρευνες των αρχών που έχουν παραλάβει το διεθνές ένταλμα σύλληψης και συγκεκριμένα η Ιντερπόλ, επικεντρώνονται στην Σερβία, σε ένα παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι.

Η ΕΛ.ΑΣ από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, και όπως είχε αποκαλύψει με σχετικό ρεπορτάζ το newsit.gr, είχε πραγματοποιήσει μυστικές έρευνες στο Άγιο Όρος και μάλιστα σε δυο συγκεκριμένα μοναστήρια, τα οποία δεν είναι ελληνικά.

Από αυτές τις έρευνες φαίνεται να προέκυψαν πληροφορίες για την φυγή του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής ντυμένου μοναχού, σε βαλκανική χώρα. Πρόκειται για πληροφορίες που άμεσα εκμεταλλεύτηκαν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, ο Χρήστος Παππάς, ντυμένος μοναχός, πέρασε τα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία, με κατεύθυνση στην Σερβία, καταφεύγοντας τελικά σε συγκεκριμένο μοναστήρι, κοντά στο Βελιγράδι. Μάλιστα, λέγεται πως επέβαινε σε όχημα τύπου βαν που έφερε τα χαρακτηριστικά συγκεκριμένης παλαιοημερολογίτικης Μονής, προκειμένου να περάσει ανενόχλητος τα σύνορα με τα Σκόπια.

Παράλληλα, φέρεται να τον συνόδευαν στο ταξίδι της φυγής του άλλοι δυο μοναχοί, οι οποίοι βέβαια δεν ήταν μεταμφιεσμένοι, αλλά έχουν λάβει κανονικά το χρίσμα του μοναχού, έστω και σε μοναστήρι του παλαιού ημερολογίου, το οποίο βέβαια δεν αναγνωρίζεται από την επίσημη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Πλέον, μένει να διαπιστωθεί από τις έρευνες των τοπικών Αρχών, εάν ο Υπαρχηγός του Νεοναζιστικού μορφώματος, πράγματι κρύβεται σε αυτό το μοναστήρι, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με την πρωτεύουσα Βελιγράδι.

Έρευνες από την Ν. Αφρική μέχρι την Λατινική Αμερική

Ωστόσο, οι ελληνικές Αρχές δεν μένουν μόνο στις έρευνες στην Σερβία, αλλά έχουν επεκτείνει το πληροφοριακό τους δίκτυο σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες που είναι δυνατόν να έχει βρει καταφύγιο, ο κατά τ’ άλλα δραστήριος νεοναζί όταν ήταν βουλευτής, καθώς ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε την διεθνή δικτύωση της Χρυσής Αυγής με άλλα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σ’ άλλες Ηπείρους.

Ακόμα και στην Νότια Αφρική επεκτάθηκε η αναζήτηση πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ για τον φυγόποινο Χρήστο Παππά, καθώς κατά το παρελθόν φαίνεται πως είχε αναπτύξει στενούς δεσμούς με το Ρατσιστικό Απαρτχάιντ.

Άλλωστε στις Αρχές της δεκαετίας του 1980, ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε ταξιδέψει στην Νότιο Αφρική ως οπαδός των λευκών Ρατσιστών, χωρίς κανείς ποτέ να μάθει τι έκανε και με ποιους είχε έρθει σ’ επαφή στην συγκεκριμένη χώρα.

Επίσης ένα από τα παλαιά και θεωρούμενα «ιστορικά» στελέχη της Χρυσής Αυγής είχε ταξιδέψει κατά το παρελθόν στην συγκεκριμένη χώρα και είχε προσφέρει τις στρατιωτικές του Υπηρεσίες σε παραστρατιωτικές οργανώσεις νεοναζί που δολοφονούσαν μαύρους.

Μέσω, λοιπόν, αυτών των συνδέσμων ο Χρήστος Παππάς είχε αναπτύξει σχέσεις με ομοϊδεάτες του και στην συγκεκριμένη χώρα, όπου το πρόσωπο του ρατσισμού είχε αποκτήσει την πλέον φανατική του και αποτρόπαια έκφραση.

Παράλληλα από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή από τις Αρχές η εξαφάνιση του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές στις αντίστοιχες ιταλικές, καθώς εκεί ο Παππάς διατηρούσε στενές σχέσεις με νεοφασιστικές οργανώσεις, λάτρεις του Μουσολίνι γαρ ο ίδιος.

Ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη του έχει γίνει και στις βελγικές Αρχές, καθώς και εκεί ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με ομοϊδεάτες του, που θεωρούν τον Χίτλερ ως τον απόλυτο ηγέτη.

Από το «μικροσκόπιο» των ελληνικών Αρχών, δεν έχει ξεφύγει ούτε η Λατινική Αμερική, καθώς οι σχέσεις του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” είχαν επεκταθεί και στην Αργεντινή με νοσταλγούς του Χίτλερ, όπως είναι άλλωστε και ο ίδιος.

Τέλος στο «κάδρο» των ερευνών έχει μπει και η Βενεζουέλα, καθώς είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει υπογράψει δικαστική συνδρομή με κανένα κράτος του πλανήτη, και κατά συνέπεια θεωρείται το ιδανικό μέρος να κρυφτεί ανενόχλητος ένας καταδιωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις