Σάββατο, 2 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χρήστος Ζούπας για Γιώργο Τράγκα: «Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω να κάνει το εμβόλιο»

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμες οι επόμενες δύο ημέρες στη ΜΕΘ για την υγεία του

«Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω να κάνει το εμβόλιο» κατά του κορονοϊού τόνισε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο δημοσιογράφος πέθανε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο ίδιος ήταν ανεμβολίαστος.

Η κηδεία του Γιώργου Τράγκα θα γίνει την Πέμπτη (17.12.2021) στην Παναγία Ελευθερώτρια στην Κηφισιά. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη τόσο στην οικογένειά του όσο και στο δημοσιογραφικό κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ ο Γιώργος Τράγκας ήταν διαβητικός δεν είχε κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, ενώ ήταν αντίθετος στην υποχρεωτικότητά του.

Δυστυχώς ο κορονοϊός δεν του άφησε κανένα περιθώριο. Διαγνώστηκε με τη νόσο στις 30 Νοεμβρίου και λίγες μέρες αργότερα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Πριν λίγες μέρες διασωληνώθηκε, υπέστη έμφραγμα και έχασε εν τέλει τη μάχη για τη ζωή την Τρίτη.

Ο διαβητολόγος του μίλησε στο Mega, αποκάλυψε πως ο δημοσιογράφος φοβόταν να κάνει το εμβόλιο γιατί έλεγε ότι μπορεί να απορυθμιστεί το ζάκχαρό του: «Ο Γιώργος όσο εντυπωσιακός ήταν, τόσο στο θέμα της υγείας ήταν ένα φοβισμένο παιδί. Ήταν μεταξύ του “ναι” και του “όχι” για το εμβόλιο. Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω και να τον βάλω στο κλίμα της προστασίας. Έλεγε ότι είναι απορυθμισμένος και αν έκανε το εμβόλιο μπορεί να χειροτέρευε το ζάκχαρο. Αλλά αν περάσεις κορονοϊό, η φλεγμονή επηρεάζει το ζάχαρο, ισχύει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έλεγε ο Γιώργος Τράγκας. Νόμιζε ότι θα περνούσε τον κορονοϊό πολύ εύκολα. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο».

 

Ο κ. Ζούπας είπε: «Δεν πίστευε κανείς το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η κατάστασή του. Και αυτό οφείλεται στο σακχαρώδη διαβήτη σαν υποκείμενο νόσημα. Ο διαβήτης στην εποχή μας είναι τρόπος ζωής, και όχι αρρώστια. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του, και κάποιος μπορεί να κουραστεί, να το ξεχάσει».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις